33 C
Vinkovci
Četvrtak, 20. lipnja 2024.

Spremne sadnice povrća i cvijeća u vrtu Poljoprivredno šumarske škole Vinkovci, regionalnom centru kompetentnosti za poljoprivredu

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Ugodnu radnu atmosferu popraćenu taktovima tamburaških klasika zatekli smo u vrtu Poljoprivredno šumarske škole Vinkovci, regionalnog centra kompetentnosti za poljoprivredu gdje su učenici, zajedno sa svojim nastavnicima, marljivo radili na uzgoju presadnica.

Učenici su presađivali sadnice rajčice, a prethodno je obavljena presadnja cvijeća koje će prodavati kao i rasade raznog povrća u vrijeme najvećeg katoličkog blagdana. Nešto kasnije spremne za prodaju bit će i sadnice paprike, krastavaca, začinskog bilja i ostalog. U drugom plasteniku radilo se na hidroponskom uzgoju i stavljanju rajčica s kockama kamene vune na jastuke, spuštanju veziva i pripremi hranjiva. Nastavnici su u sklopu provedbe projekta Centar za suvremene tehnologije i obrazovanje u poljoprivredi, II. faza prošli brojne edukacije s ciljem usavršavanja suvremenih poljoprivrednih vještina, novosti i inovativnih tehnologija u proizvodnji koje redovito koriste u radu s učenicima.


„Kako je prošli tjedan bilo lijepo vrijeme u vanjskom školskom vrtu počeli smo sadnju našeg vrta. Sadio se luk, krompir, korabica, mrkva, peršin i slično Odrađena je rezidba voćnjaka i vinograda te svi zajedno pratimo rast, okopavamo i na kraju ubiremo plodove našeg rada”, rekla je nastavnica Poljoprivredno šumarske škole i voditeljica oglednog vrta Ana Stipić.

Sljedeće aktivnosti ovog proljeća vezane su uz uzgoj rajčice koja zahtjeva njegu i brigu, tretiranje voćnjaka, sjetvu ratarskih kultura te prodaju svih produkata marljivog rada svih sudionika odgojno obrazovnog procesa.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno