26 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. srpnja 2024.

Srednja strukovna škola postala Škola ambasador Europskog parlamenta

Više od autora

- vl promo-

Srednja strukovna škola Vinkovci službeno je postala Škola ambasador Europskog parlamenta i još jednom dokazala kako se trud i rad itekako cijene i vrednuju.

„Na početku školske godine 2022./2023. stekli smo status kandidata, a po završetku školske godine te provedenom analizom i poslanim izvješćima i službeno naziv Škole ambasadora Europskog parlamenta. Tijekom cijele protekle školske godine smo provodili razne aktivnosti koje su uključivale poučavanje po modulima, razne radionice, predavanja i putovanja, a sve s ciljem kako potaknuti mlade ljude da postanu aktivni građani Europske Unije”, istaknula je profesorica i voditeljica projekta Mirna Dovhanj.

FOTO: Srednja strukovna škola Vinkovci

Cilj je svih 8 modula propisanih od strane EU parlamenta jest naučiti učenike kako i na koji način funkcionira Europska Unija, kako se biraju zastupnici, koja su prava i vrijednosti Europske unije te što njima Europska unija može pružiti. „Osim predavanja, imali smo radionice financijske pismenosti, volontiranja i prve pomoći, radionice o mentalnom zdravlju te obilježavanje važnih europskih datuma kao i predavanje Savjeta Mladih grada Vinkovaca. Osim nastave i radionica u školi, posjetili smo Centar za moderne jezike u Grazu i Vijeće Ujedinjenih naroda u Beču. Usko smo surađivali cijelu godinu s Hrvatskim debatnim društvom što je na kraju rezultiralo zajedničkom deliberacijom učenika Srednje strukovne škole Vinkovci i Ekonomske i trgovačke škole „Ivan Domac“, a s ciljem rješavanja gorućeg problema oko prilaza školama”, pojašnjava Dovhanj.

FOTO: Srednja strukovna škola Vinkovci
FOTO: Srednja strukovna škola Vinkovci
FOTO: Srednja strukovna škola Vinkovci

Naime, cilj ovakvog projekta je razvijati kritičko mišljenje kod mladih, učiniti ih aktivnim dionikom lokalne zajednice koji će uspješno uočavati i rješavati probleme, ali i postati europskim građaninom.

„Veselimo se nastavku provedbe projekta i nastojati ćemo i ove godine opravdati našu titulu”, poručuje.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno