13 C
Vinkovci
Subota, 24. rujna 2022.

Sredstva za 117 projekata/programa u kulturi

Više od autora

- vl promo-


Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Predstavnici 62 vinkovačke udruge koje su se prijavile na natječaj za potpore iz Programa javnih potreba u kulturi i tehničkoj kulturi Grada Vinkovaca za 2019. godinu, danas su s predstavnicima Grada Vinkovaca potpisali ugovore o dodjeli financijskih sredstava.

Javnim potrebama u kulturi i tehničkoj kulturi Grada Vinkovaca financirano je 117 programa, odnosno projekata ukupne vrijednosti 742.500 kuna.

“Javne potrebe u kulturi i tehničkoj kulturi su programi, projekti, kulturne djelatnosti i manifestacije od interesa za Vinkovce koje Grad utvrdi kao svoje javne potrebe, a za koje se sredstva osiguravaju iz gradskog proračuna. Svakako valja napomenuti da su među financiranim programima i neki već dobro poznati građanima Vinkovaca kao što su EDIT – Antičke filmske večeri, Festival dokumentarnog rock filma ”DORF”, Seminar folklora Panonske zone, Festival glumca u Vinkovcima, Filmski festival glumca, Rock Marinfest, Maraton lađa lađarskih ekipa, Vinkovačka konjička revija, Vinkovački karneval i ostali”, rekao nam je ovom prilikom zamjenik pročelnice Upravnog odjela za kulturu i turizam Davor Mecanović.

Čestitajući udrugama na dodijeljenim sredstvima, gradonačelnik Ivan Bosančić izrazio je zadovoljstvo radom udruga u kulturi i tehničkoj kulturu na području grada Vinkovaca rekavši kako one neumorno promiču vinkovačku kulturu i svojom brojnošću čine Vinkovce iznimno bogatom sredinom.

“S ovim smo iznosom pokrili ukupno 117 projekata, koje provode 62 udruge s područja grada. Realno gledano to neće biti dovoljno da se svi ti projekti i do kraja izvedu, ali sigurno je da će ova sredstva biti od pomoći udrugama. U našim udrugama, možemo reći, imaju određenu kulturu osmišljavanja projekata, koji su i zanimljivi i korisni zajednici. Zahvalio bih stoga svima koji vode udruge, ali i samim članovima, što svojim radom i trudom obogaćuju naš grad i omogućuju Vinkovcima da uvijek budu na zavidnoj kulturnoj razini”, naglasio je gradonačelnik. Napomenuo je i da je teško izdvojiti jedan od projekata u kulturi, jer svi oni na svoj način predstavljaju Vinkovce u najboljem mogućem svijetlu, kao grad koji je bogat kulturom i kulturnim događanjima i kao grad koji podupire sve vidove kulture.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno