Vinkovačka glumica Martina Stjepanović polako, ali sigurno, osvaja Hrvatsku. Ova mlada nada na domaćoj glumačkoj sceni iza sebe već ima neke značajne uloge kojima je pokazala kako će se za njezino ime itekako čuti, a kroz razgovor nam je otkrila nešto više o sebi i snu kojega živi već nekoliko godina.

Rođena je i odrasla u Vinkovcima gdje je završila osnovnu školu i Gimnaziju, a obrazovanje je nastavila na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, smjer gluma i lutkarstvo. Kako je svoje prve glumačke korake napravila na daskama vinkovačkog kazališta, za Akademiju ju je pripremao, bodrio i ohrabrivao upravo naš glumac Vladimir Andrić pod čijim ju je mentorstvom uspjela upisati iz prve.

Umjetnost i gluma zanimaju ju otkad zna za sebe i, kako kaže, manifestirala ju je na razne načine. Jedne od prvih profesionalnih korake napravila je u HNK-u Osijek u predstavi “Mletački trgovac“ Williama Shakespearea, no prve scene u Vinkovcima teško da će izblijedjeti iz sjećanja.

“Gradsko kazalište u Vinkovcima je kazalište na čiju sam scenu stala prvi put u životu i to za vrijeme pripremanja za prijemni na akademiju. Za njega me vežu lijepe predstave, raznolike uloge, puno divnih uspomena i najviše ljudi s kojima sam radila. Još uvijek igram u predstavi “Tri treća tromjesečja“ i nadam se da će se naša suradnja nastaviti“, istaknula je Martina.

Osim u predstavi “Tri treća tromjesečja”, Martina je glumila i u predstavama “Čarobni kolačić“ i “Mletački trgovac“ te brojnim drugim. Što se tiče televizijskih uloga, ova talentirana glumica može se pohvaliti velikim uspjehom. Javnost ju je upoznala u popularnim serijama “Čista ljubav” i “Na granici”, a glumila je i u serijama “Zlatni dvori“, “Samo ti pričaj“, “Kud puklo da puklo“ i “Provodi i sprovodi“. Važno je spomenuti i kako ćemo ju ove jeseni ponovno gledamo na malim ekranima i to u već poznatoj “Na granici“, ali i u novoj seriji “Drugo ime ljubavi“. Medij u kojemu se još uvijek nije okušala je film, a ima želju steći to iskustvo jer misli da bi se kroz njega mogla još više profesionalno razvijati.

Još uvijek nema omiljenu ulogu, jer, kako kaže, teško joj je izdvojiti samo jednu. Kada dobije ulogu, prvi zadatak koji si zada jest da zavoli svoj lik, tako da joj se čini nepravedno izdvajanje jedne od drugih uloga za koje se uglavnom priprema sama i uz pomoć kolega sa seta.

Kad god uspije svraća u Vinkovce, a nekih većih životnih planova trenutno nema.

“Ovaj posao je takav da, kada si slobodnjak, nemaš puno mjesta za planiranje. Naučila sam se živjeti i uživati u onome što je sada, budućnost je i tako nepoznata i lako promjenjiva“, rekla je Stjepanović.