Polaganjem kamena temeljca jučer su svečano otvoreni radovi na izgradnji višestambene zgrade s 21 stambenom jedinicom na Sajmištu u Vukovaru. U okviru je to Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, kojem je cilj kroz donatorska sredstva osigurati trajno stambeno rješenje najugroženijim skupinama povratnika i izbjeglica te bivših nositelja stanarskih prava

Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 1,26 milijuna eura i financira se donatorskim sredstvima iz Fonda Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja Razvojne banke Vijeća Europe u visini 68% te uz nacionalno sufinanciranje u visini 32% ukupne vrijednosti projekta. Ovo je sedma takva zgrada u Hrvatskoj, a ukupna vrijednost radova iznosi 9.634.272,54 kuna.

Kamen temeljac položili su Nikola Mažar, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, Ivan Penava, gradonačelnik  Vukovara i Wylita Bell, vršiteljica dužnosti zamjenika šefa misije veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj.

“Do sada smo kroz ovaj program dobili 15 milijuna eura nepovratnih sredstava za sve projekte koje provodimo diljem Hrvatske i na taj način zbrinuli 350 obitelji“, istaknuo je Nikola Mažar.

Rok za dovršetak izgradnje je godinu dana, a radove izvodi vukovarska tvrtka Volko.