Iščekivani film o životu glazbene ikone Eltona Johna – “Rocketman” od 24. svibnja je pretpremijerno započeo s prikazivanjem u hrvatskim kinima, u distribuciji Blitza. Svjetlo dana ugledao je i fenomenalan prateći soundtrack “Rocketman: Music From The Motion Picture”. Soundtrack sadrži neke od najvećih hitova koje su Elton i njegov dugogodišnji suradnik Bernie Taupin kreirali, a koje je za potrebe filma otpjevao Taron Egerton, protagonist “Rocketmana”.

Iako film nije isključivo kronološki prikaz Eltonovog života i rada, donosi nam interesantne činjenice, anegdote i manje poznate priče sramežljivog umjetnika koji se prije svoje preobrazbe odazivao na ime Reginald Kenneth Dwight. 

Prateći soundtrack prepun je prepoznatljivih glazbenih klasika koje su Elton i Bernie kreirali kroz više od 50 godina suradnje, a koje je otpjevao Taron Egerton. Album je snimljen u legendarnom Abbey Road studiju, a produkciju potpisuje Grammyjem nagrađeni Giles Martin. Na soundtracku se nalazi i jedna nova pjesma – „(I’m Gonna) Love Me Again“, čiji su autori Elton John i Bernie Taupin, a koju su otpjevali Elton i Taron.  

“Bilo je iznimno važno da Taron otpjeva moje pjesme. Moja je želja bila da način na koji me u filmu interpretira ne bude samo kroz glumu, već i kroz moju glazbu. U potpunosti sam vjerovao da će on i briljantan Giles Martin odraditi odličan posao, što je u ovakvom filmu iznimno bitno. Rezultati su zapanjujući.”, otkrio je legendarni Elton John. 

“Glazba je žila kucavica ovog filma. Jednom kad pjesma započne, otvara se potpuno novi svijet. Taron se doista posvetio čitavom procesu, nisam do sad upoznao pjevača kojije toliko predan. Mislim da nitko nije mogao  bolje inerpretirati Eltona.“, komentirao je Giles Martin, koji je veliku pažnju posvetio tome da se dinamika pjesama savršeno poklapa s ugođajem filma.

Popis pjesama:

 1. The Bitch Is Back (Introduction)
 2. I Want Love
 3. Saturday Night’s Alright (For Fighting)
 4. Thank You For All Your Loving
 5. Border Song
 6. Rock & Roll Madonna – Interlude
 7. Your Song
 8. Amoreena
 9. Crocodile Rock
 10. Tiny Dancer
 11. Take Me To The Pilot
 12. Hercules
 13. Don’t Go Breaking My Heart
 14. Honky Cat
 15. Pinball Wizard – Interlude
 16. Rocket Man
 17. Bennie and the Jets
 18. Don’t Let The Sun Go Down – Interlude
 19. Sorry Seems To Be The Hardest Word
 20. Goodbye Yellow Brick Road
 21. I’m Still Standing
 22. (I’m Gonna) Love Me Again)