Kultni engleski glazbenik i dobitnik čak 17 nagrada Grammy poznat je po svom jedinstvenom umjetničkom stvaralaštvu, a pomicanje kreativnih okvira učinilo ga je jednim od najutjecajnijih glazbenika u povijesti. Ovog je puta takav pristup iskoristio kako bi preoblikovao neke od svojih najvećih hitova i aranžmanski ih obogatio. Upravo je to učinio na novom izdanju “My Songs”…

“Ovaj album je odraz moje životne priče, a pjesme koje su se na njemu našle rekonstruirane su kako bi zvučale suvremeno.”, rekao je Sting. Na taj je način pristupio klasicima kao što su “Every Breath You Take”, “Shape Of My Heart” i “Message In A Bottle”. Produkciju potpisuju Martin Kierszenbaum (Lady Gaga, Robyn), Jerry Fuentes (The Last Bandoleros) i Dave Audé (Bruno Mars, Selena Gomez).

Album sadrži i Stingove bilješke koje daju uvid u način na koji su nastale neke od najslušanijih pjesama svih vremena. Jedna je od tih pjesama je “Every Breath You Take”, koju je također komentirao: “Na ovoj sam pjesmi počeo raditi jedne kasne večeri 1982. godine u Londonu. Skladanju glazbe koja bi odgovarala tekstu pjesme pristupio sam na način koji nije tipičan za rock glazbu, zbog čega pjesma istovremeno zvuči sablazno i utješno.”

Osim standarnde, dostupna je i deluxe verzija koja sadrži četiri dodatne live snimke pjesama “Fragile”, “Spirits In The Material World”, “Next To You” i “Synchronicity II”.

Popis pjesama:

 1. Brand New Day
 2. Desert Rose
 3. If You Love Somebody Set Them Free
 4. Every Breath You Take
 5. Demolition Man
 6. Can’t Stand Losing You
 7. Fields Of Gold
 8. So Lonely
 9. Shape Of My Heart
 10. Message In A Bottle
 11. Fragile
 12. Walking On The Moon
 13. Englishman In New York
 14. If I Ever Lose My Faith In You
 15. Roxanne (Live)
 16. Synchronicity II (Live) [Bonus Track]
 17. Next To You (Live) [Bonus Track]
 18. Spirits In The Material World (Live) [Bonus Track]
 19. Fragile (Live) [Bonus Track]