Nakon što je postavio rekord u UFC-u po obranama naslova u teškoj kategoriji, pa izgubio pojas prošle godine baš od Daniela Cormiera, Stipe Miočić vratio se na vrh na najbolji mogući način.

Američki borac hrvatskog porijekla, 36-godišnji Stipe Miočić pobijedio je 40-godišnjeg Amerikanca Daniela Cormiera nokautom u četvrtoj rundi u borbi održanoj u kalifornijskom gradu Anaheimu te tako vratio UFC naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji koji mu je isti borac prije 13 mjeseci preoteo u Las Vegasu.

Stipe je slabije otvorio borbu i prva runda uvjerljivo je pripala Cormieru. Bio je bolji na nogama, odlično je boksao, jednom je snažno bacio Miočića na pod te dominirao u parteru. Tu je rundu Cormier sigurno uzeo rezultatom 10:8. Druga runda bila je možda i najbolja u povijesti teške kategorije, gdje su oba borca pogađali snažne udarce. Ponovno je Cormier napravio više, no Miočić se u ovoj rundi uključio u borbu. Treća runda nije donijela toliko akcije kao druga, a ponovno je Cormier onaj koji radi više i tu se činilo kako polako plovi prema pobjedi. No, Stipe je odlučio kako se u Cleveland neće vratiti bez pojasa.

U četvrtoj od pet predviđenih rundi iscrpljujuće borbe Miočić je promijenio taktiku i počeo više koristiti udarce u tijelo svog suparnika. Na ulazu u posljednju, petu minutu četvrte runde jedan takav udarac je natjerao Cormiera na spuštanje garda, nakon čega ga je Miočić zasuo preciznim krošeima i direktima te ga srušio, a sudac u ringu je prekinuo borbu kad je vidio da se Cormier više nije u mogućnosti braniti.

Bio je to veličanstveni preokret najvećeg teškaša u povijesti UFC-a, a za mnoge i uopće u svijetu slobodne borbe.