30 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

STK Cibalia: Mladi igrači zalog su budućnosti

Više od autora

- vl promo-

STK Cibalia u svom pogonu zajedno ima oko 100 igrača u svim uzrastima, a nedavno su seniorke i seniori završili uspješnu sezonu na trećem mjestu 1. Hrvatske stolnoteniske lige. O ciljevima i ostalim temama porazgovarali smo s Konstantinom Vučinićem, sportskim direktorom kluba.

„Zadovoljni smo s osvojenim trećim mjestima jer smo ih osvojili s domaćim igračicama i igračima koji su stasali u našem pogonu. Glavni je cilj u ovoj sezoni bila promocija mlađih igrača, a u tome smo na kraju i uspjeli”, istaknuo je Vučinić.

FOTO: STK Cibalia

Mušku momčad pretežno su činili perspektivni igrači David Andabak, Ante Kolak i Kristijan Andabak, a upravo kako bi ih što bolje afirmirao u seniorski svijet stolnog tenisa, trener Davor Lončar dozirao je svoje nastupe, kao i nastupe Tomislava Bibera. Naši stolnotenisači sezonu su završili s omjerom 12-6 i 30 osvojenih bodova, dok je ženska ekipa također bila treća s devet pobjeda i pet poraza te 23 boda. Pod mentorstvom igračice Vlatke Vrdoljak, mlada ekipa izgurala je sezonu, a svoju odličnu igru prikazale su Barbara Vučinić, Zara Kolak i Lucija Becić.

FOTO: STK Cibalia

„Mladi pripadnici kluba zalog su za budućnost, kod djevojaka očekujemo da će ekipa ostati na okupu najmanje još dvije sezone, dok se nadamo da će dečki ostati zajedno još i duže. To dobri temelji za odlične rezultate”, kazao je sportski direktor.


Uz dobar rezultat u prvenstvu, mladi igrači uspješno su tijekom cijele sezone prezentirali klub. Tako je Ante Kolak osvojio naslov kadetskog prvaka Hrvatske i cijelu je sezonu bio broj jedan na kadetskoj listi, a kruna njegovih rezultata je svakako nastup za reprezentaciju. Također, za Hrvatsku je nastupio i Kristijan Andabak pred kojim ima još mjesta za napredak, a potrebno je istaknuti treće ekipno mjesto naših kadeta, kao i broncu u parovima Vlatke Vrdoljak na Prvenstvu Hrvatske u Vrsaru.

FOTO: STK Cibalia
FOTO: STK Cibalia

Klupski seniori prije dvije sezone igrali su i elitni rang – Superligu, a saznali smo i kakve su ambicije  po tom pitanju. „Za Superligu ćemo imati ambicije kada ju uspijemo izboriti s domaćim igračima. Ako osvojimo prvo mjesto u ovom rangu, mi ćemo vrlo rado igrati Superligu”, odlučno je rekao Vučinić.

Osim ligaških nastupa i turnira diljem cijele Lijepe naše, STK Cibalia ima i veteranski sastav koji igra tri županijske lige, dok jedna ekipa igra i 2. Hrvatsku stolnotenisku ligu. Također, govori Vučinić, klub svake godine organizira gradsku stolnotenisku ligu VLAST koja je ove sezone bila itekako jaka i služi za dodatnu afirmaciju igrača, a nastupili su i gosti iz Šida i Županje, tako da Vinkovci pokušavaju biti stolnotenisko središte. Što se tiče treniranja, najmlađi treniraju tri do pet puta tjedno pod vodstvom Vlatke Vrdoljak, Davora Lončara i Željka Županića, dok su starije skupine u pogonu gotovo svaki dan.

FOTO: STK Cibalia

Za kraj sezone je tu i Cibalia Kids Open koji će biti ugošćen 8. lipnja. „Na društvenim mrežama i internetskoj stranici našeg kluba postoje podaci za upis nove djece i novih članova od vrtićkog uzrasta do nižih razreda osnovnih škola. Slobodno se dođite javiti, pokušajte trenirati i vidite je li vam se to sviđa”, zaključio je Vučinić.

FOTO: STK Cibalia

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno