2 C
Vinkovci
Nedjelja, 4. prosinca 2022.

STK Cibalia omogućio natjecateljici Dragici pripreme za PingPongParkinson 2022.

Više od autora

- vl promo-Danas se obilježava Svjetski dan Parkinsonove bolesti, jedne od najčešćih neuroloških bolesti današnjice. U svijetu od ove bolesti boluje 6,6 milijuna ljudi, a procjenjuje se kako u Hrvatskoj boluje 10 do 12 tisuća osoba.

U Puli će tako ove godine biti održano Svjetsko prvenstvo u stolnom tenisu za osobe oboljele od Parkinsonove bolesti, PingPongParkinson 2022. u sklopu kojeg je STK Cibalia omogućio trening natjecateljici Dragici.

Facebook: Butterfly Croatia

“Stolni tenis nam pokazuje snagu zajedništva i potiče na međusobno razumijevanje što je posebno važno za oboljele od Parkinsona. Tako činimo dobro potrebitima te im poboljšavamo kvalitetu života. Borba donosi snagu, a “mogu” je izuzetno važno jer  prihvaćanje životnih okolnosti čini razliku između vedrih i optimističnih ljudi i onih koji su često nesretni”, poručili su na svojim društvenim mrežama Butterfly Croatia, vodeći proizvođač opreme za stolni tenis.

Ping Pong Parkinson World Championship, svjetsko je prvenstvo u stolnom tenisu za osobe dijagnosticirane s Parkinsonovom bolešću koje će se ove godine održati po treći put  nakon Berlina (2021.) i New Yorka (2019.). Cilj prvenstva je podizanje svijesti o pozitivnim zdravstvenim prednostima igranja stolnog tenisa za osobe s Parkinsonovom bolešću, kao i pružanje mogućnosti umrežavanja osobama s dijagnozom i njihovim obiteljima za razmjenu ideja i iskustava.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno