Svake godine drugog vikenda u studenom se održava susret planinara u Kutjevu za Martinje – jedan od najvećih planinarskih susreta u Hrvatskoj. Manifestacija je ove godine počela u petak 8. studenog. Dvije manje skupine planinara HPD Cibalije su u Kutjevo stigle u subotu. Sudjelovali su na prezentacijama, planinarskom izletu i druženju u organizaciji HPD Vidim Kutjevo. Nakon planinarenja su bili gosti izvrsnih kutjevačkih vinara, kušali mlado vino te uživali u odličnom planinarskom društvu. Dio društva je prenoćio u planinarskom domu ”Tivanovo” u Gazijama na Krndiji te su imali prigodu dugo u noć veselo uživati u krštenju mladog vina.

U nedjelju 10. studenog, unatoč kišnom i prohladnom danu i kvarovima autobusa, još više članova HPD Cibalije i njihovih prijatelja svih generacija, od najmlađe osnovnoškolske i srednjoškolske djece, planinara ”u najboljim godinama” pa do umirovljenika, se pridružilo ekipi koja je od subote bila u Kutjevu. Nitko se nije dao obeshrabriti i svi su uživali u uvijek lijepom kutjevačkom, martinskom izletu.

Ove godine je na izletu bio vrlo veliki broj djece, najmlađih članova. To ih zaista raduje jer ukazuje na sigurnu budućnost i širenje planinarskog društva, ali još više na razvoj zdravih navika kod djece i ljubav prema prirodi koja je odlika svakog planinara.

Nakon povratka s planinarskih staza družili su se s prijateljima iz ostalih planinarskih društava uz muziku i ples, krštenje mladog vina, smotru okićenih konjskih zaprega, sajam odličnih domaćih proizvoda i plodova jeseni, tradicionalnu kulinarsku ponudu – vola na ražnju, patku s mlincima, roštilj, grah, ”poderane gaće” te neizostavnu čašu odličnog vina koja se mogla kušati na štandovima poznatih vinara na kutjevačkom Trgu graševine.