14 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 3. listopada 2022.

Stvor (Stephen King’s It, 1990.)

Više od autora

- vl promo-fkf_stvor_stphen-kings-it_1990_ST

Stvor može biti bilo što. To je čudovište koje neće ostati samo na filmskom platnu. Nešto zlokobno se pritajilo u podrum. Bez obzira kakvog se stvora bojite, STVOR Stephena Kinga strašniji je od svih.

Temeljeno na Kingovu bestseleru iz 1986. godine, ‘Stvor’ je vrlo nervozno, zapanjujuće putovanje kroz osobne strahove u kojem glume Harry Anderson, Annette O’Toole, John Ritter i Richard Thomas.

Zlobna sila u malom gradu Nove Engleske, poprima oblik klauna koji zlostavlja mlade, a neke od njih dovodi do njihove prerane propasti – sve dok mu grupa lukave djece ne uzvrate udarac. Zlo se ipak vraća, 30 godina poslije: zlobnije, ljuće i ubojitije. Prijatelji, koji se još sjećaju zlostavljanja iz mladosti, ponovno se ujedinjuju u bitci protiv stvora …

‘Stvor’, ili kako je u negdje bolje prevođen, ‘Ono’, odlična je psihološka horor drama temeljena na istoimenom romanu Stephena Kinga, snimljena 1990. godine, u zlatnom dobu za TV serije, pogotovo kada su mnoge TV kuće bile jako bile zainteresirane za ekranizacije dijela ovog majstora horor žanra. Bila je nominirana za dvije nagrade Emmy,  za najbolju režiju Tommy Lee Wallace, a osvojila je jednu – onu za najbolju glazbu koju potpisuje Richard Bellis.

Osim spomenute glumačke ekipe navedena na početku, skrećem pozornost odličnog ali neprepoznatljivog Tima Curryja koji igra lik klauna tj. Pennywisea.

Ovaj DVD je za domaće tržište 2002. godine objavio nekadašnji domaći distributer Issa film i video.

dvd ovitak STVOR

TRAILER: STEPHEN KING’S IT

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno