Mnoga su sportska društva postojala i još uvijek djeluju na području Vinkovaca, ali „kraljica sportova“, trčanje, u Vinkovcima je nekako uvijek ostajala u sjeni ostalih sportova, unatoč dobrim rezultatima i ostvarenjima vinkovačkog atletskog kluba. No, Udruga građana FCT ove je godine okupila entuzijastične rekreativce i profesionalne trkače te se, uz potporu Grada i Županije, odvažila na organiziranje prvog vinkovačkog polumaratona.

Tako će 31. kolovoza, gradom na Bosutu natjecatelji trčati najmlađu polumaratonsku utrku kako bi Hrvatskoj i susjednim zemljama pokazala kako se po slavonskim stazama i lenijama itekako trči. Ovo je utrka posvećena Gradu Vinkovcima, njegovim stanovnicima i posjetiteljima, onima koji slobodne trenutke provode u šetnji ili rekreaciji kroz drvorede gradskih parkova, na obalama Bosuta, udišući svježinu okolnih stoljetnih šuma koje „čuvaju“ Vinkovce poznate kao zdrav grad.

Stoga svi naši građani imaju priliku provesti subotnje prijepodne uz trkače, organizatore i volontere prvog Vinkovačkog polumaratona, uz bogat zabavno-glazbeni program na Trgu Vinkovačkih jeseni koji počinje već od 9 sati. Održat će se tri utrke – utrka polumaratona od 21 km, utrka građana od 5 km i dječja utrka na 800 m. Koju god utrku podržali, veliki i mali trkači cijenit će Vaše bodrenje, a Grad Vinkovci utemeljiti sportski događaj kakav odavno zaslužuju.

“Vinkovci half marathon 2019“ simboličan je sam po sebi, a zamišljen je da nakon uručenih medalja i dalje traje i ostane u nasljeđe mlađim naraštajima, nakon što mu ovogodišnji trkači „udahnu zrak u pluća“ i trasama ostave utisnute tragove svojih tenisica.     

Vidimo se u subotu!