FOTO: Hrvatski radio Vukovar

U Vukovaru borave volonteri uključeni u tri europska projekta koje provodi vukovarska nevladina udruga “Mirovna grupa mladih Dunav”.

Riječ je o projektima Vukovarske ljetne vibre, Mladi za mlade i Mladi za stare u koje je uključeno 17 volontera iz 10 zemalja svijeta.

“Ova tri projekta su hvale vrijedna jer provode razne aktivnosti na području grada s našim sugrađanima. Od srca se zahvaljujem ovim ljudima, biti volonter već dovoljno govori o karakteru mladih ljudi koji na ovakav način izgrađuju sebe i postaju osjetljiviji te bolje mogu razumjeti potrebe drugih ljudi”, istaknula je zamjenica vukovarskog gradonačelnika Ivana Mujkić, a prilikom prijema volontera.

Članica MGMD Tatjana Romić pojasnila je kako se radi o tri projekta europskih snaga solidarnosti na kojima je uključeno 17 volontera iz 10 zemalja, odnosno Hrvatske, Španjolske, Turske, Grčke, Italije, Poljske, Moldavije, Gruzije, Francuske, i Austrije.

“U okviru projekta “Vukovarske ljetne vibre”, preko programa Europske unije, provode se edukativne, društvene i sportske aktivnosti za djecu i mlade kao što su IT kamp, učenje engleskog, španjolskog, sviranje bubnjeva i perkusija, aktivnosti na vukovarskoj Adi te dječjim igralištima na Olajnici i u Ulici Antuna Mihanovića. U program Mladi za mlade tijekom 8 mjeseci volontiranja uključeni su volonteri koji također provode društvene, edukativne i kulturno umjetničke programe kao što su književne večeri, produženi boravak za djecu, glazbene radionice, plesne radionice, organiziranje festivala, a u okviru programa Mladi za stare volonteri provode pomoć u kući za starije osobe” pojasnila je Romić.