U okviru programa 14. dana Matice hrvatske u Vukovarsko-srijemskoj županiji Ogranak Matice hrvatske u Vinkovcima priredio je izložbu likovnih djela mladog umjetnika Ivana Bogovića, mag.educ.art., pod nazivom “Superpozicija rutine”. Izložba je otvorena sinoć u Galeriji likovnih umjetnosti “Slavko Kopač” u Vinkovcima u suradnji s Galerijskim odjelom Gradskog muzeja Vinkovci. Ivan Bogović rođen je 1992. godine u Vinkovcima. Završio je školu Primijenjenih umjetnosti u Osijeku, smjer Grafički dizajn. Diplomirao je na Umjetničkoj akademiji u Osijeku pod mentorstvom Domagoja Sušca.

Crteži grafitom na papiru Bogovićev su medij, različitih formata, od velikih višemetarskih, do intimnih, malenih, koji stanu u ruku,u krilo, istaknuo je predstavljajući izložbu dr.art. Marko Šošić, autor predgovora kataloga izložbe u kojemu, između ostaloga, stoji: “Crtežu pristupa vrlo pedantno, grafičarski, s plohama koje su nalik mezzotinti, Vaništinim, mekoćama minimalnih prijelaza i razlikama tonskih vrijednosti, ali urbano-grafiterski, s tvrdim i pragmatičnim plohama maksimalno zasićenog papira grafitom. Posjeduje izvrsnu crtačko-tehničku vještinu rada s grafitom, pa maksimalno iskorištava materijal i sav njegov potencijal – od vrlo svijetlih ujednačenih ploha, koje nam se čine poput nabora na papiru, ali ipak to nisu, do krajnje zasićene plohe papira, na kojoj se grafit crni i sjaji poput čelika. Pri tome nastaju oblici koji u nama mogu izazvati potrebu nuždu za iščitavanjem figuracije u autorovom djelu, no, ma kako se mi trudili vidjeti oblike i bića i čitave njihove složene odnose, ostaje nam samo autorov unutarnji pejsaž. Autor nam takvim pristupom ne nameće ono što moramo vidjeti, afirmativno nas provocira na promatranje i otkrivanje samo nama znanih asocijacija”.

U svečanom programu otvaranja izložbe Ivana Bogovića, uz autora, sudjelovali su: Ivica Belamarić, kustos Galerije “Slavko Kopač”, dr. Art. Marko Šošić, akademski kipar Dejan Duraković, voditelj Odjela za likovnu umjetnost Ogranka MH u Vinkovcima i doc.dr.sc. Dražen Švagelj, predsjednik MH Vinkovci, koji je otvorio izložbu. U glazbenom dijelu programa nastupio je gitarist Zdravko Petričušić.