U Subotici je već šestu godinu održana likovna kolonija vinkovačkih i subotičkih umjetnika – susret koji je zamišljen kao dvodnevni događaj. Glavni začetnik susreta je Ante Gale koji još od samih početaka povezuje kako umjetničku perspektivu tako i onu sportsku između dva grada. Jedne godine susret se održava u Subotici, a druge u Vinkovcima.

“Naših 13 umjetničkih djela koje smo stvorili u Subotici imaju viši cilj kojeg su svjesni svi koji su imali kontakt na ovakvim druženjima – pokazati i dokazati da Hrvati izvan matične domovine nisu sami. To je nešto na čemu radimo svi zajedno, HDLU Vinkovci, CroArt Subotica, Tehničko učilište Vinkovci, Hrvatsko Nacionalno Vijeće, Građansko Društvo Moji Vinkovci, Josip Horvat, Tomislav Žigmanov, Ante Gale i Drago Kraljević“, rekao je Marko Lončar, umjetnički voditelj.

Na likovnoj koloniji sudjelovalo je 6 umjetnika iz Vinkovaca koji su koristili tehnike ulje na platnu, suhi pastel i bakar. Umjetnici iz koji su sudjelovali na likovnoj koloniji u Subotici bili su sljedeći: Ivan Lončar – Žan, predsjednik HDLU-a Vinkovci, Marko Lončar, umjetnički voditelj susreta, član HDLU-a Vinkovci, Josip Božičević, član HDLU-a Vinkovci, Antun Ferbežar – Tonča, član HDLU-a Vinkovci, Šefik Kapetanović – Fiko, član HDLU-a Vinkovci, Vlado Voćanec, član HDLU-a Vinkovci.