Klub prijateljstva i gastronomije Pajdaši, pod pokroviteljstvom Općine Jarmina, organizira drugu po redu Jarminačku čobanijadu. Bit će održana sutra na prostoru etno-eko sela Kaj u Jarmini, a kako najavljuju organizatori, u 15 sati počinje prijava ekipa, podjela mesa i priprema.
Čobanac će kuhati od 16 do 19:30 kada počinje uzimanje uzoraka, a proglašenje pobjednika očekivano je oko 20:30. Ekipe su se prijavile u sastavu 7+1, a kuha se isključivo na plin. „Naša je želja privući što veći broj ekipa, iz Jarmine, okolice i naše županije. Ove smo godine to na neki način i ostvarili, tako da smo se upustili u organizaciju druge čobanijade, koja će, nadam se, biti vrlo uspješna”, rekao je dopredsjednik Udruge i jedan od organizatora Dragutin Culi. Kao udruga djeluju četiri godine, a ukupno broje 13 članova. „Dajemo sve od sebe da to dignemo na neki viši nivo, kako bi to bila čobanijada naše županije”, ističe dodavši kako ju žele podići turistički i gastronomski, uz neizostavno zajedničko druženje.
Navodi i kako su prijavljene ekipe iz Jarmine, Vinkovaca, Vukovara, Osijeka, Petrovaca, Cerne, Antina, Retkovaca, Ivankova i Bošnjaka. Osiguravaju 3kg mesa (1,5+1,5), radni prostor, stolove, klupe i kruh, dok natjecatelji moraju donijeti svoj kotlić i pribor za kuhanje, pribor za jelo, dodatno meso po želji i svoje tajne sastojke. Kotizacija je 30 eura, a za glazbu je zadužen DJ Žućo.
Sve posjetitelje i goste čeka konzumacija, najavljuju Jarminčani, vrhunskog neizostavnog slavonskog jela čija besplatna podjela počinje u 17 sati i to stotinjak porcija. „Jela će ocijeniti vrhunski gastro kuhari koji će procijeniti čiji je čobanac najbolje spravljen”, kaže. Za prva tri mjesta pripremili su pehare i određene nagrade, a svi će dobiti zahvalnice. „Svi koji se nisu prijavili, dođite se podružiti i uživati u našoj gastro tradiciji”, poziva Culi.