Sportska dvorana u Vinkovcima izgrađena je 1993. godine, te se koristila kao dvorana za tjelesne aktivnosti dvije srednje škole Poljoprivredno-šumarske škole i Zdravstvene i veterinarske škole dr. Andrije Štampara Vinkovci.

Budući da je dvorana dotrajala te ne zadovoljava suvremeni standard toplinske zaštite objekta, Vukovarsko-srijemska županija prijavila je projekt energetske obnove dvorane, koji se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Krajem srpnja ove godine potpisan je ugovor o izvođenju radova energetske obnove dvorane u vrijednosti 8.563.982,50 kn, od čega se gotovo 80% projekta sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a ostatak sredstava osigurala je Vukovarsko-srijemska županija.

Službeno otvorenje početka radova energetske obnove zgrade Sportske dvorane biti će sutra, s početkom u 8 sati, a kojoj će nazočiti pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje doc.dr.sc. Jadranka Mustapić – Karlić zajedno s ravnateljima srednjih škola te predstavnicima izvođača radova.