Nogometaši Cibalije su i u Đakovu nastavili niz neporaženosti, te su trenutno na 17 utakmica za redom u kojima su osvojili bod ili sva tri. I s ovim jednim bodom približili su se matematičkom osvajanju naslova prvaka, jer pet kola prije kraja imaju 12 bodova više od Vihora i već u sljedećem kolu protiv Marsonije mogu proslaviti naslov najbolje momčadi 3. HNL Istok. Zahvaljujući velikoj bodovnoj prednosti igrači trenera Petra Tomića igraju opušteno i iz kola u kolo uživaju u nogometu, prikazujući atraktivnu igru, lijepu za oko, koja najčešće rezultira i velikim brojem pogodaka. Međutim u Đakovu su gledatelji gledali suprotno od svega onoga što se očekivalo, jer nekoliko je nepredviđenih detalja susret odvelo na sasvim drugu stranu.

Dva crvena kartona, Bajića i Oršolića, oba nakon drugog žutog, te udaljavanje trenera Tomića s klupe dodatno su podigli tenzije na ovoj utakmici. Iako, osim ta dva crvena kartona na terenu među igračima nije bilo nikakvih neželjenih reakcija i sve je prošlo u sportskom duhu.

“Naravno da su domaćini bili željni pobjede protiv, možemo reći, novog prvaka i tako su i otvorili utakmicu, s puno htijenja i borbenosti. No, mi smo to sve kontrolirali, pa i poveli pred kraj prvog poluvremena. U drugom smo dijelu imali nekoliko dobrih prigoda za pogodak, nismo ih iskoristili i domaćini su nas kaznili na samom kraju utakmice. Nije ovo bila toliko nekorektna ili gruba utakmica kako se možda čini na prvu, jednostavno nismo dobro reagirali, dobili smo te isključujuće kartone i sami sebi zakuhali kod gola. Sve u svemu, nema mjesta panici, u subotu moramo pobijediti Marsoniju i osigurati prvo mjesto. Nedostajati će nam kartonirani Bajić i Oršolić, ali bez obzira na to moramo u utakmicu ući hrabro i dati sve za uspjeh. S Brođanima nas veže dugogodišnji rivalitet, još od zajedničkog igranja u Prvoj HNL”, priča nam koordinator za prvu momčad u klubu Ivan Karaula.

Napominje da u Đakovo nisu niti otišla četvorica mlađih igrača, koji su pomogli juniorskoj momčadi u vrlo važnoj utakmici. Među njima su bili i Dogan i Beljo, dva ponajbolja igrača Cibalije u nastavku sezone.

“Nije to uzrok što nismo pobijedili, no da su nedostajali u igri, jesu. Dion Drena Beljo, iako još kadet već je jedan od nositelja naše igre, kao i Domagoj Dogan, koji je trenutno najbolji strijelac lige. Tu su još i Vincetić, Mrkonjić i ostali na kojima leži budućnost našeg kluba i koji će Cibaliju, nadam se, predvoditi i dogodine u drugoligaškom društvu”, ističe Karaula. Mladost i talent su tu, rezultati su tu, jedino se čeka 20. svibnja i konačna odluka HNS-ove komisije za licenciranje.