13 C
Vinkovci
Petak, 20. svibnja 2022.

Sutra započinje deseto izdanje Croatian Blues Challengea

Više od autora

- vl promo-
Jubilarno, 10. natjecanje domaćih blues glazbenika, 10th Croatian Blues Challenge, održat će se od 25. do 27. listopada u pulskom Rock Caffeu. Ovo je već treći put da Pula ugošćuje Croatian Blues Challenge te još jednom na tri dana postaje epicentar hrvatskog bluesa. Nakon preslušavanja svih prijava, žiri festivala odabrao je finaliste; U Solo/duo kategoriji nastupaju Bugi GeorgeV (Zagreb), Holler (Karlovac), Nikola Borčić – Nichollas (Rovinj) i The Screeming Wheels (Novigrad), dok će se u Band kategoriji natjecati Barban Stones (Barban), Blues Shoes (Zagreb), Biff Tannen’s Blues Band (Rijeka) te Silk Milk (Rijeka). Natjecateljima će se pridružiti i posebni gosti – Edi East Trance Blues, Vanja Sky i Jeremiah’s. Kao i svih prethodnih godina, pobjednik u svakoj kategoriji stječe pravo predstavljati Hrvatsku i udrugu Hrvatske blues snage na krovnom svjetskom blues natjecanju –  35th International Blues Challengeu, koji će se od 22. do 26. siječnja 2019. održati u prijestolnici bluesa – Memphisu. Pobjednici također imaju priliku nastupiti i na 10th European Blues Challengeu, koji će se održati 2021. godine.

 U četvrtak, 25.10. sviraju natjecatelji u Solo/duo kategoriji (Bugi GeorgeV, Holler, Nikola Borčić – Nichollas, The Screeming Wheels), a uz njih nastupa novi sastav legendarnog “Gustafa” Edija Maružina – Edi East Trance Blues. Kako sami kažu, grupa pripada obitelji Gustafi, koketira s trance i neo bluesom, istarskom kantom, drum’n’fife i sibirskom stepskom pjesmom. Djeluje kao duo, trio, a za fešte i kao kvartet.

Petak je rezerviran za natjecatelje u Bend kategoriji – Barban Stones, Blues Shoes, Biff Tannen’s Blues Band i Silk Milk. Kao gošća će svirati Vanja Krbavčić, poznatija kao Vanja Sky! Mlada Vanja iz Buzeta je postigla izniman uspjeh – potpisala je za poznatu njemačku diskografsku kuću Ruff Records. Uz to, cijelu godinu je na velikoj europskoj turneji, u sklopu koje je posjetila Češku, Italiju, Njemačku, Veliku Britaniju, Francusku, Švicarsku, Austriju, Švedsku i Luxemburg. Zašto je cijela Europa “poludjela” za Vanjom Sky, provjerite u Puli.

Završna večer desetog Croatian Blues Challengea namijenjena je nastupima pobjednika u obje kategorije te fenomenalnom mladom bendu, aktualnom pobjedniku CBC-a – Jeremiah’s iz Svetog Filipa i Jakova te Zadra. Uz pobjedu na prošlogodišnjem CBC-u, dokaz njihove kvalitete je i pobjeda na ovogodišnjem HGF-u te “Mega Muzika Award” za najbolji mladi bend 2017. godine. Ako volite blues, nemojte propustiti 10th Croatian Blues Challenge u Rock Caffeu u Puli!
Ulaz na sve koncerte je besplatan!

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno