14 C
Vinkovci
Utorak, 26. rujna 2023.

Sv. Nikola: Došao sam malo do Vinkovaca reći svima Hvaljen Isus

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

S oduševljenjem i nevjericom, dočekali su Svetog Nikolu predškolci vjerske skupine vinkovačkog dječjeg vrtića Vladimir Nazor.


“Došao sam malo do Vinkovaca reći svima Hvaljen Isus i razveseliti ova vinkovačka lica koliko god to bude moguće. Iskustvo me već poučilo da smijeh i osmijeh ne košta, da i ovaj moj outfit zaista izaziva radosne osjećaje. Zašto se ne bismo prisjetili onog svetog čovjeka koji voli sve od onih najmlađih do onih najstarijih, svakog čovjeka”, pozdravio ih je omiljeni svetac.


Pohvalili su se jutrošnjim darovima koji su ih dočekali u ulaštenim čizmicama na prozoru, ali i lijepim riječima, prijateljstvom i svim ostalim djelima ljubavi na koje ih je podsjetio omiljeni dječji svetac u najavi dolaska božićnih blagdana. Zauzvrat nabacivale su se petice i pjevale prigodne pjesmice.


Iako su susret zakazali u gradskom parku, kišno vrijeme ostavilo ih je u vrtiću, pa se Nikola uputio k njima. Ni ovog puta nije bio praznih ruku. Uz košaru punu slatkiša kojima su se od srca razveselili, darivao ih je Biblijom za djecu koju mu je pomogao podijeliti gradonačelnik Ivan Bosančić, prigodni dar Grada Vinkovaca.


Svoje putešestvije nastavio je u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci u kojoj su ga dočekali prvašići OŠ Josipa Kozarca koji i danas vjeruju u čudo Božića kojeg punom čizmicom na prozoru najavljuje ovaj svetac inače zaštitnik djece i pomoraca.


“Danas nam je predivan dan pa je došao i sveti Nikola osobno i djeci svih gradskih i privatnih vrtića podijelio Biblije kao i učenicima od 1. do 5. razreda osnovnih škola”, rekao je zamjenik gradonačelnika Josip Romić koji je Nikolu pratio u knjižnici.


“Iako se Krampus zaletio sa stotinama šiba, nije bio uspješan u svom naumu podijeliti ih djeci zbog toga što su vinkovačka djeca dobra, nema tu neke prevelike dvojbe, a malo sam ga i sam potjerao”, završio je vinkovački Sveti Nikola zakazavši ponovni susret sljedeće godine, u isto vrijeme.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno