Danas počinje Zimski malonogometni turnir “Lapovci 2019”, jedan od najvećih turnira na istoku zemlje i najstariji u županiji. Nezaobilazan je to sportski događaj koji svake godine okuplja velik broj sudionika i gledatelja, s bogatim nagradama za najbolje.

Zimski malonogometni turnir na Lapovcima oduvijek je bio poznato mjesto susreta nogometaša svih generacija, brojnih uzbudljivih utakmica i brojne publike koja strastvenim navijanjem iščekuje pobjedu svojih favorita. Jedan je od najpoznatijih turnira u županiji, ali i jedan od najvećih u Slavoniji kojemu je posjećenost uvijek bila jača strana.

Zadnjih godina brigu o njemu preuzeli su klubovi Vinkovci i Lapovci i od tada je podignut na višu razinu. “U nimalo lakim okolnostima smo se upustili u avanturu kako bi turniru vratili staru slavu. Prvi cilj je bio da se ovaj kultni vinkovački turnir ne ugasi, a danas brojimo ogroman broj sudionika i posjetitelja”, govori nam Ivica Aničić, član organizacijskog odbora. Prošle godine imali su rekordnih 97 momčadi u 10 kategorija, što znači gotovo tisuću sudionika. Kada tome dodamo oko 11 tisuća gledatelja koliko je turnir posjetilo u dva i pol tjedna, onda je jasno da je to jedan od najvećih turnira na istoku zemlje.

Organizatori, MNK Lapovci i MNK Vinkovci, zadovoljni su što je turnir od strane publike prepoznat kao tradicionalni nezaobilazni sportski događaj. “Prezadovoljni smo jer na njemu sudjeluje ogroman broj djece, a možda jedini problem je stagniranje seniorskih momčadi. No, veliki broj ekipa iz mlađih kategorija nam daju za pravo da će se i to u pozitivnom smislu pomaknuti”, ističe jedan od članova organizacijskog odbora Ivan Švaganović i dodaje kako su se na ovom najstarijem turniru u županiji oduvijek mogle pogledati dobre i kvalitetne utakmice te sresti sportaši iz Vinkovaca i okolice, ali i iz Osijeka, Vukovara, Županje: “Jednostavno ovaj turnir ima dušu i ljudi vole doći u dvoranu na Lapovcima koja je svojevrsni hram malog nogometa u Vinkovcima”.

Turnir je prepoznat i od strane Grada, a upravo gradonačelnik Ivan Bosančić uručuje nagrade najboljim ekipama. “Koristimo priliku da se Gradu i gradonačelniku Ivanu Bosančiću zahvalimo što prepoznaje ovaj turnir kao veliki sportski događaj za Vinkovce. Baš zbog svih navedenih brojki o broju momčadi i gledatelja očekujemo još i jaču podršku”, napominje Aničić.

Turnir počinje danas, 21. prosinca i traje do 12. siječnja. Osim pehara, medalja i priznanja svim najuspješnijim ekipama, seniore očekuju i novčane nagrade, ove godine nešto bogatije. Tako će pobjednik turnira zaraditi 12 tisuća kuna, gubitnik u finalu dobiva 5 tisuća, za brončane je osigurano 2 tisuće, dok oni na 4. mjestu osvajaju tisuću kuna.

Važno je spomenuti i kako će danas u 19 sati biti održana humanitarna utakmica između HNK Cibalia i momčadi sastavljene od domaćina turnira – haklera iz MNK Vinkovci i MNK Lapovci. Iznos ulaznice je simboličnih 5 kuna, a sav prihod bit će doniran za hranu za vinkovačku Socijalnu samoposlugu.

Grupe i raspored za prvi dan turnira pronađite na službenoj Facebook stranici turnira: https://web.facebook.com/TurnirLapovci/