Prvim dijelom Međužupanijske smotre folklora sinoć je počeo program Dječjih Vinkovačkih jeseni kao najbolji uvod u današnji dan kada će gradom još jednom proći mladi čuvari tradicijske kulture i običaja iz cijele Hrvatske. Mimohod kreće u 10 sati kroz pješačku zonu, Trgom bana Šokčevića, Dugom ulicom preko Trga Franje Tuđmana, kroz Slavonski sokak do šatora Vinkovačkih jeseni. Sa svečane pozornice pratit će ga i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, visoka pokroviteljica 54. Vinkovačkih jeseni.

U šatoru Vinkovačkih jeseni u 11,30 sati počet će drugi dio Međužupanijske smotre folklora dječjih skupina. S najmlađima je i na ovim Jesenima dječji književnik, publicist i novinar Mladen Kušec, a u 13 svima će se pridružiti Mia Dimšić koja će ove godine zabavljati mlade folkloraše i posjetitelje Dječjih Vinkovačkih jeseni.

Cijeloga dana pred Vinkovčanima i njihovim gostima bogata je ponuda Slavonskog sokaka sa Sajmom gospodarstva, tradicijskih obrta i rukotvorina i bogatom ugostiteljskom ponudom, a od 18 sati u sokaku nastupa TS Tambura band.

U 19,30 sati u šatoru Vinkovačkih jeseni počet će druga folklorna večer ovogodišnje Smotre folklora Vukovarsko-srijemske županije, a u 22,30 sati koncert Tomislava Bralića i klape Intrade koji će ugostiti Bosutske bećare.