Pred Vinkovčanima i brojnim gostima koji ovih dana dolaze u grad središnje su priredbe 54. Vinkovačkih jeseni. Jeseni su kroz Folklorne večeri, koncerte zabavne glazbe, Slavonski sokak sa Sajmom tradicijskog obrtništva i rukotvorstva te brojne druge sadržaje, zaživjele još prošli petak i u Vinkovce donijele ono svoje posebno ozračje, a sada kroz tri dana slijedi raskošan glavni tradicijski program koji svoj vrhunac ima u veličanstvenom nedjeljnom svečanom Mimohodu 54. Vinkovačkih jeseni i Reviji konjanika i konjskih zaprega.

Dana je na programu svečanost otvaranja ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni. Program, u kojemu sudjeluju niz profesionalnih i amaterskih glumaca te folkloraša i tamburaških sastava počinje u 20 sati uz prijenos na prvom programu Hrvatske televizije.

“Išla sam putem osnutka, razvoja i označavanja Vinkovačkih jeseni i njihova značaja za ovaj kraj, a u konačnici tema svečanosti otvorenja je “Tri nam drage riječi” pri čemu mislim na Slavoniju, Srijem i Baranju”, istaknula je scenaristica priredbe Ana Cvenić najavljujući ovogodišnju svečanost.

Večerašnjoj svečanosti u Vinkovcima, među brojnim gostima, nazočit će i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković. Prije toga premijer Plenković i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić, svečano će pustiti u promet Istočnu obilaznicu grada Vinkovaca, projekt vrijedan 120 milijuna kuna.

Nakon svečanosti otvaranja Vinkovačkih jeseni na pozornici u središtu grada uslijedit će Etno revija u organizaciji Kulturnog centra “Gatalinka” Vinkovci, s početkom u 21,30 sati, a u šatoru Vinkovačkih jeseni u 22,30 sati počet će koncert Tamburaša za dušu. Na Starim Kunjevcima večeras će biti održani i nadaleko poznati Šokački divani, a svi Vinkovčani i njihovi gosti i danas mogu uživati u ponudi Slavonskoga sokaka i Vinskoga grada.