2 C
Vinkovci
Četvrtak, 2. veljače 2023.

Svečanim programom otvoreno 30. Otočko proljeće

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

„Obilježit ćemo dostojno 30 godina postojanja ove hvalevrijedne manifestacije“, bile su riječi pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti, samoupravu i opće poslove Grada Otoka Mirko Martinović prilikom jučerašnjeg razgovora uoči velikog otvorenja 30. Otočkog proljeća.

I je, posjetitelji su ispunjeni dobrim dojmovima zadovoljno koračali kući nakon sinoćnje velike večeri u Otoku. Lošim vremenskim prilikama usprkos, građankama i građanima najmanjeg grada u našoj županiji priređen je bogat program povodom velikog otvorenja.

U Domu kulture upriličen je glazbeno scenski prikaz scenarista Marka Sabljakovića, a svoj nastup na „daskama“ doma kulture imali su i članovi Hrvatskog narodnog kazališta Osijek, kazalištarci vinkovačkog kazališta Joza Ivakić, KUD Josip Lovretić, Flipovčice iz Komletinaca. Za taktove slavonskih i izvornih hrvatskih pjesama bili su zaduženi Najbolji hrvatski tamburaši koji su bili „šlag na torti“ sinoćnjeg otvaranja.

„Otvorenje vrhunski osmišljeno i organizirano, bravo za sve“, jedan je od komentara zadovoljnih posjetitelja.

Organizator je istaknuo kako su izrazito zadovoljni dosadašnjim tijekom 30. Otočkog proljeća koje je obogaćeno s 40 programskih sadržaja. Danas je u Otoku također pregršt događaja, a sve je počelo u 8,00 sati ribičkim natjecanjem kadeta i kadetkinja grada Otoka. Nešto kasnije, u 10 sati, počinje konjička manifestacija, a za 17 sati zakazana je svatovska kolona i izložba rukotvorina. U kasnim poslijepodnevnim satima posjetitelji će moći uživati  u nastupima kulturno umjetničkih društava i reviji slavonskih zaprega, a zadnji događaj je folklorno zabavna večer koja počinje u 19 sati.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno