Turnir, koji je nastao u organizaciji Hrvatskog Nogometnog Saveza, Grada Vinkovaca i HNK ”Cibalia” Vinkovci svečano je otvorio Darko Matanić, predsjednik Nogometnog središta Vinkovci.

Pozdravivši sve nazočne, a posebno sudionike Matanić je rekao: “Kao sportski djelatnik želim da ovaj turnir prođe u fer i korektnom sportskom ozračju i da najbolji pobijedi. Svima vama želim ugodan boravak u našem gradu. Drago mi je što je turnir održao svoj kontinuitet te se nadam da se i dogodine vidimo na 23. Memorijalnom turniru Marvunac – Fegeli.”, rekao je.

Na ovogodišnjem truniru nastupa sveukupno 6 momčadi podijeljenih u 2 skupine. To su: GNK “Dinamo” Zagreb, HNK “Hajduk” NK “Široki Brijeg”, NK “Slaven Belupo” Koprivnica, NK “Osijek” i HNK “Cibalia”. U skupini A zaigrat će Hajduk, Široki Brijeg i Osijek, a u skupini B Slaven Belupo, Dinamo i Rijeka.

U prvoj utakmici odigranoj jutros Dinamo je rezultatom 1:0 pobijedio Slaven Belupo, a u drugoj je Hajduk rezultatom 3:0 bio bolji od momčadi Široki Brijeg. U 18 sati počela je utakmica Cibalia – Slaven Belupo, dok će u 19 sati i 15 minuta igrati Osijek i Široki Brijeg.

Sutra, u četvrtak, 22. kolovoza u 9 sati sastaju se Cibalia – Dinamo, a od 10 sati i 15 minuta Hajduk – Osijek. U 16 sati na rasporedu su utakmice za peto i treće mjesto, dok će finalna utakmica započeti u 17 sati i 30 minuta. Dodjela nagrada i svečano zatvaranje turnira predviđeno je za 19 sati.