U dvorani osnovne škole Bartola Kašića u vinkovačkom Novom Selu svečano je otvoren drugi međunarodni rukometni turnir Aurelia Cibalae 2019. Nakon pozdrava predsjednika RK “Spačva” Vinkovci Mirka Mečića. turnir je otvorila Andrea Vinković, pročelnica Upravnog odjela društvenih djelatnosti Grada Vinkovaca.

“Izuzetno mi je drago što se ovaj međunarodni turnir organizira drugu godinu za redom i nadam se da će iz godine u godinu sve više rasti. Veliko hvala Rukometnom klubu Spačva Vinkovci što se uopće odvažio na organizaciju ovakvog jednog turnira, koji je izuzetno zahtjevan. Hvala vam na promociji našega grada, a svim ekipama želim puno sportske sreće i neka najbolji pobijede.”, rekla je Andrea Vinković. Svečanosti otvorenja nazočila je i Mia Kobaš, tajnica Zajednice športskih udruga Grada Vinkovaca.

Turnir koji traje do nedjelje okupio je više od 1.200 dječaka i djevojčica uzrasta od 8 do 16 godina, odnosno ove godine odazvao nam se 51 klub iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, istaknuo je organizator turnira i trener u rukometnom klubu Danijel Naletilić, dodavši kako turnir osim sportskih nadmetanja ima za cilj i promociju grada Vinkovaca te Vukovarsko-srijemske županije.