30 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Svečano otvorenje 32. Otočkog proljeća posvećeno 145. godišnjici rođenja Josipa Kosora

Više od autora

- vl promo-

Svečano otvorenje 32. Otočkog proljeća na rasporedu je sutra u 20 sati u Domu kulture u Otoku. Organizator događaja je Grad Otok, a predsjednik organizacijskog odbora je Josip Šarić.

Otvorenje pod nazivom „Otok Slavonske duše” posvećeno je 145. godišnjici rođenja Josipa Kosora, otočkog životnog hrvatskog dramatičara, novelista i pripovjedača , koji u četvrtoj godini života s roditeljima, iz okolice Drniša, dolazi živjeti u tadašnje maleno slavonsko mjesto Otok. Živeći u Otoku do svoje 18. godine Kosora će Slavonija inspirirati za književno i dramsko stvaralaštvo.

Njegovo najznačajnije dramsko djelo “Požar strasti” doživjet će uspjeh osim na hrvatskim i na kazališnim scenama Austrije, Češke, Poljske… Danas zaboravljen i nepoznat život dječaka iz Otoka uprizorit će i revitalizirati upravo dramsko-scenski prikaz svečanog otvorenja Otočkog proljeća.

Autor teksta i redatelj je Marko Sabljaković, a igraju: Josip Jurković, Petar Hodak, Zdravko Šinjori, Anita Filipović, Ilija Červen, Ana Vrbat, Josipa Jurković, Laura Koprivnjak, Ivan Vrbat, Mirela Kovačić, Josip Božićević, Luka Kovačić, Leon Marojević, David Jakovac i Andrej Vrbat.

U programu će sudjelovati KUD „Josip Lovretić” Otok, Gradski zbor Otok, ŽPS „Igrišće” Županja i TS „Čilaš”.

Scenografija: Josip Božičević


Izbor glazbe: Marko Sabljaković

Rasvjeta i ton: Martina Šarić

Glumce u narodno ruho odijevaju: Ivan Vrbat, Ana Jakovac i Martina Šokčević

Šminka: Katarina Sabljić

Jezični savjetnici: Ivan Vrbat, Jakov Bilić

Snimanje tona, obradba zvuka, ozvučenje i tehnička podrška: Panonica d.o.o., Gradsko kazalište “Joza Ivakić”, Vinkovci

Logistika i organizacija: Gordana Draženović

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno