Ovog četvrtka, 19. rujna u domaćim kinima moći ćemo na repertoaru pronaći tri potpuno nova naslova: znanstveno fantastičnu dramu Ad Astra, povijesni film rađen prema popularnoj TV seriji Downtown Abbey te jezivi horor Polaroid. O svakom ponešto donosimo vam u nastavku…
Ad Astra, 2019.
Radnja je fokusirana na inženjera vojne jedinice koji pretražuje galaksiju kako bi pronašao svog oca koji je nestao na misiji pronalaženja izvanzemaljskog života prije 20 godina. Inženjera tumači Tommy Lee Jones, a Brad Pitt je u ulozi njegovog sina koji kreće putevima svog oca ne bi li saznao što se točno dogodilo prije 20 godina kada se njegov otac zaputio na Neptun.
Redatelj filma i scenarist je James Gray, tvorac filma Izgubljeni grad Z, a producenti su Brad Pitt, Dede Gardner, Jeremy Kleiner, James Gray, Rodrigo Teixeira i Anthony Katagas.

Downtown Abbey, 2019.
Ovog (kasnog) ljeta pratit ćemo priču bogate obitelji Crawley koja posjeduje imanje na engleskom selu. Radnja je smještena na početak 20. stoljeća.
Film je adaptacija popularne serije “Downton Abbey” koja je prikazivana od 2010. do 2015. godine. Film se nastavlja na zadnju epizodu serije te će svi ljubitelji iste biti dobro upoznati s likovima i radnjom. Tako ćemo u glavnim ulogama gledati Lauru Carmichael, Michelle Dockery, Tuppence Middleton i mnoge druge.
Scenarij za film napisao je oskarovac Julian Fellowes, iza kojeg stoje scenariji za svih 52 epizode serije dok je Michael Engler (redatelj u četiri epizode) filmski redatelj. Većina glumaca iz serije se pojavljuje i na filmu.
Radnja filma se vrti oko posjeta engleskog kralja i kraljice Downton Abbeyju što je ujedno velika čast i za vlasnike i za poslugu a s druge strane i vrlo stresna situacija jer plemstvo ima svoje specifične prohtjeve.
Film je svojevrstan nastavak na seriju koji donosi zaključuje cijelu seriju te rasvjetljuje sudbinu glavnih likova kao i samog Downton Abbeya.

Polaroid, 2019.
Usamljena srednjoškolka Bird Fitcher nema pojma kakve sve mračne tajne krije stara misteriozna Polaroid kamera koju slučajno pronalazi.
Vrlo brzo otkriva da su ljudi koji su na starim fotkama tragično završili…
Ovaj horor je režirao Lars Klevberg prema scenariju Blaira Butlera a u glavnim ulogama ćemo vidjeti Kathryn Prescott, Tylea Younga, Samanthu Logan te veterana Mitcha Pileggija kojega pamtimo najviše kao Skinnera iz Dosjea-X.