25 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.

Šverceri koji su avionom uvozili duhan iz BiH doslovno “pali” kod Gradišta

Više od autora

- vl promo-
Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Kako saznajemo, kod Gradišta je danas prisilno sletio manji sportski avion predviđen za prijevoz dvije osobe, na sreću, nitko nije ozlijeđen.

“Mogu potvrditi da su policijski službenici zatekli avion na tlu nedaleko Gradišta, točnije, dva kilometra od tog mjesta. Radi se o mikro letjelici, vidljivo oštećenoj. Također, policijski službenici pronašli su i pilota, 35-godišnjeg državljanina BiH”, potvrdio nam je ove informacije glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković.

Detaljnije o samom događaju u ovom trenutku, kaže, ne može reći, više konkretnih informacija imat će sutra, kada završi kriminalističko istraživanje.

Nije ovo prvi puta da nad Gradištem leti neobična letjelica, iz koje je svojevremeno izbačen i nedozvoljen teret. Naime, prije nešto više od godinu dana policajci su uočili i spriječili nesvakidašnju akciju švercanja duhana. Šverceri su tada avionom iz BiH prevezli i ispustili vreće s duhanom u poduzetničkoj zoni u Gradištu, koje je potom pokupio 45-godišnjak iz Vođinaca.“Policijska ophodnja je, 28. ožujka oko 17,30 sati, prilikom nadzora provođenja mjera zabrane napuštanja prebivališta, uočila i pratila kruženje nepoznate letjelice u zraku nad Gradištem. Istodobno su vješto uočili i osobni automobil marke “Mercedes” vinkovačkih registracijskih oznaka koji je očito izbjegavao njihovu kontrolu. Tragajući za sumnjivim vozačem Mercedesa, policijski službenici su zaustavili automobil i vozača, 45-godišnjaka iz Vođinaca, u Ulici Matije Gupca u Gradištu. Prilikom pregleda automobila, policijski službenici su pronašli osam PVC vreća duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske, ukupne težine 79,25 kilograma. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđena je sumnja kako se 45-godišnjak 28. ožujka oko 18 sati dovezao osobnim automobilom u industrijsku zonu u Gradištu, te u prtljažnik automobila smjestio spomenutih osam vreća duhana, koje su, po prethodnom dogovoru, na označeno mjesto izbačene iz nepoznate letjelice. Potom se 45-godišnjak automobilom udaljio iz industrijske zone u smjeru Gradišta gdje ga zaustavljaju policijski službenici. Jedinica za upravljanje zračnim prostorom Republike Hrvatske evidentirala je 28. ožujka u 17,25 sati neovlašten ulazak nepoznate letjelice u zračni prostor Republike Hrvatske iz smjera Bosne i Hercegovine, gdje je letjelica i izašla u 18,05 sati”, izvijestili su tada iz PU vukovarsko-srijemske.

Na pitanje imaju li ova dva slučaja veze jedan s drugim, Živković također ističe kako tako nešto još uvijek ne može ni potvrditi, ali niti opovrgnuti te da će više znati nakon istraživanja. Sve u svemu, čini se kako su šverceri duhana “pali”, ali ne nakon policijske racije nego nakon kvara na motoru ili samo lošeg pilotiranja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno