3 C
Vinkovci
Petak, 2. prosinca 2022.

Sveta Kata, advent u Općini Nijemci na vrata

Više od autora

- vl promo-


Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Danas počinje Advent u Nijemcima, manifestacija koja u Srijem privlači sve više putnika namjernika i domaćih posjetitelja, a svojim žiteljima nudi dobar osjećaj najljepšeg vremena u godini.

Foto: TZ Općine Nijemci

Sveta Kata crkveni je god u Nijemcima, ujedno dan početka Adventa u Nijemcima otvaranjem klizališta u 17 sati. Ono je ujedno i najveća atrakcija, kako za domaće jednako i za posjetitelje.

„Danas očekujemo malu pravu ludnicu, klizalište će biti otvoreno svakim danom od 17 do 21 sat. Najam klizaljki za sat vremena je 5 kuna, a u našoj kućici čeka vas vesela Ružica. Klizalište je smješteno u centru Nijemaca, zapravo u središnjem parku pa se radujemo svakom dolasku”, poziva Rozalija Jurković iz Općine Nijemci uz najavu kako će za sve klizače, male, velike i one koji to žele postati, na raspolaganju biti stručna osoba kao pomoć svima koji prvi puta staju na klizaljke.

TZ Općine Nijemci

Brinuli su da ponuda jednako obuhvati potrebe i najmlađih i starijih, a sve je prožeto blagdanskim duhom.

U suradnji s Turističkom zajednicom, udrugama i KUD-ovima u najavi je i niz drugih događanja božićnog predznaka od zajedničkog paljenja adventskih svijeća, predstava za djecu do glazbenog dijela ispunjenog prigodnim svirkama iz vikenda u vikend.

Neće izostati duhovna glazba s božićnim napjevima, Sinovi ravnice uoči Božića, a u novu 2023. godinu ući će u društvu Slavonskih lola što će vjerujemo biti interesantno i brojnim posjetiteljima iz okolnih mjesta.

“Posjetitelji i mještani općine Nijemci cijeli će mjesec moći uživati u nizu božićnih događanja, koncertima i predstavama, bogatoj ugostiteljskoj ponudi te, naravno, klizanju s najdražima. U subotu 10. prosinca održat će se koncert duhovne glazbe Zvonimira Kalića i grupe Noel, a sedam dana kasnije, 17. prosinca u Nijemce stiže atraktivna kazališna predstava „Božićni djedomobil” koja će razveseliti one najmlađe, ali i starije željne smijeha i dobre zabave. Istog dana očekuje nas ceger zabava Kuda „Đuro Pandža”, kao i veličanstveni koncert  crkvenih zborova u nedjelju 18. prosinca”, najavljuje pročelnica.

Klizalište vikendom obilazi Djed Božićnjak pa će svako veliko i malo dijete imati priliku zabilježiti susret za uspomenu fotografiranjem.

“Ovo klizalište je nekako unijelo pravu živost u cijelu našu općinu pa vjerujemo da ćemo svake godine biti samo još bolji”, poručuje Jurković.

Sveta Kata Advent na vrata u Općini Nijemci koji će s klizalištem trajati do 8. siječnja odnosno posljednjeg dana zimskih školskih praznika. Nijemci nisu daleko pa domaćini upućuju poziv svima navratiti za vikend i doživjeti ljepote blagdana u Srijemu.

Foto: TZ Općine Nijemci

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno