20 C
Vinkovci
Četvrtak, 23. svibnja 2024.

Svi putovi vode u Rim! Mihael Pauk iz OŠ Vladimira Nazora svjetski finalist olimpijade iz engleskog jezika

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Učenik OŠ Vladimira Nazora, Mihael Pauk, plasirao se na svjetsko finale međunarodnog natjecanja u znanju engleskog jezika HIPPO – English Language Olympiad.

Na državnoj razini natjecanja sudjelovalo je osam naših učenika od trećeg do osmog razreda.

“Ponosni smo na sve naše polufinaliste, koji su pokazali izvrsno poznavanje i ljubav prema engleskom jeziku, a posebno na Mihaela koji je jedini učenik iz Hrvatske u svojoj kategoriji – Little Hippo izborio sudjelovanje na Hippo World Finals!”, poručili su iz škole.


HIPPO natjecanje organizira Global Hippo Association, neprofitna organizacija s ciljem promoviranja engleskog jezika te međukulturalne suradnje diljem svijeta. O sve većoj popularnosti ovog natjecanja govore i podatci kako je na njemu prošle godine sudjelovalo 54 zemlje svijeta te preko 67 000 učenika.

Ovo je natjecanje samo nastavak višegodišnjeg uspješnog rada i ostvarivanja rezultata u nastavi engleskoga jezika u Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Vinkovcima. Proteklih godina imali su svoje predstavnike i na europskoj razini natjecanja: Luciju Cestarić, Filipa Marunčeka i Ivu Milković pod mentorstvom profesorice Gabrijele Romić.

“Mihael u rujnu putuje u Rim zajedno s mentoricom Marijom Rukavinom! Čestitamo im te im želimo puno uspjeha i nezaboravnih iskustava!”, poručuju iz škole, a mi se pridružujemo čestitkama.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno