Uz moto “Hodajte s nama – hodajte za one koji ne mogu! Vjerujte u MS. Iako ga ne možete vidjeti!”, MS Tim Hrvatska danas obilježava Svjetski dan multiple skleroze.

“Obilježavanjem Svjetskog dana multiple skleroze i ove godine pokušat ćemo skrenuti pozornost na probleme s kojima se susreću oboljeli u Hrvatskoj, ali i svijetu. Tradicionalno, peti put, Udruga MS Tim Hrvatska organizator je popularnog MS Walka. Tako se pridružujemo organizacijama diljem svijeta koje pozivaju javnost da prepoznaju nevidljive simptome na Svjetski dan multiple skleroze. Program počinje u 17 sati, a šetnja uz Jezero Bundek planirana je sat kasnije, nakon čega će okupljene nasmijati Marina Orsag iz Studija smijeha i zabaviti DJ Kameny. Vidimo se u 17 sati na Bundeku!” poručila je u ime MS Tima Hrvatska predsjednica Mirjam Jukić.

MS tim Hrvatska je udruga oboljelih od multiple skleroze koja djeluje na području cijele Hrvatske. Misija im je poboljšanje života oboljelih od multiple skleroze u Hrvatskoj kroz poticanje aktivnog života, bavljenja sportom, promoviranja hodanja i međusobnog druženja oboljelih. Cilj je senzibilizirati javnost za ovu bolest, a i putem medija upozoriti na ključne probleme s kojima se bore. “Naša vizija je raznim projektima potaknuti širu javnost na akcije i donacije te prikupljena sredstva donirati za istraživanje bolesti i u konačnici kao rezultat istraživanja doći bliže konačnom cilju – pronalasku lijeka za ovu autoimunu bolest”,ističu u udruzi.