Na današnji dan diljem svijeta obilježava se Svjetski dan turizma čiji je cilj podizanje svijesti o utjecaju turizma na međunarodnu zajednicu i njegove društvene, kulturne, političke i ekonomske vrijednosti. Obilježavanju ovoga dana prigodno se uključila i Turistička zajednica grada Vinkovaca, a S obzirom da je tema ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana turizma „Turizam i digitalna transformacija“, TZ grada Vinkovaca rado se odaziva na obilježavanja ovakvoga tipa te i ove godine njihove razne aktivnosti prate navedenu temu.

Turistička zajednica je, kao partner, uključena u projekt „Vinkovačke jeseni u virtualnom arhivu“ koji aktivno provode cijeli rujan. Iz ureda pojašnjavaju kako su unijeli gotovo tristo jedinica arhivske građe na temu „Vinkovačkih jeseni“, svjesni da ovakav način čuvanja podataka pridonosi većoj vidljivosti manifestacije, ali i same destinacije.

Tako su za sve posjednike vrijedne građe o Vinkovačkim jesenima vrata ureda Turističke zajednica otvorena svakog prvog ponedjeljka u mjesecu od 16 do 18 sati kada će se prikupljati i obrađivati donesena građa, prikazivati do sada unesena, ali i otkrivati nepoznanice o lokacijama na kojima su pojedine fotografije napravljene, kao i ljudima na njima. Tema je isključivo manifestacija „Vinkovačke jeseni“.

Topoteku Vinkovačke jeseni možete pogledati ovdje.