Dana 1. lipnja u 14:00h održat će se diljem Hrvatske svjetsko kvizaško prvenstvo, isti kviz se igra isti dan u isto vrijeme u cijelom svijetu.

Prva subota lipnja sad je već tradicionalno rezervirana za Svjetsko kvizaško prvenstvo. Igra se po cijelom svijetu isti dan. U Hrvatsku ga je donio Hrvatski kviz savez 2014. godine, najprije samo u Zagreb, a zadnjih se godina igra i po cijeloj državi. Tako je i ove godine.

Vinkovci su u ovoj priči od prošle godine, a priča se nastavlja i dalje. Prijavljeni natjecatelji će dobiti svoj set pitanja na papiru gdje će upisivati odgovore, a čeka ih 240 pitanja raspoređenih u 8 kategorija po 30 pitanja, čija težina varira od vrlo osnovnih i svakodnevnih do opskurnih podataka. Kategorije su: kultura, zabava, mediji, povijest, svijet, lifestyle, znanost, sport i igre, a vrijeme rješavanja je 120 minuta podijeljenih u dva kruga po 60.

U prvom krugu rješavaju se četiri kategorije te u drugom preostale četiri. Koje kategorije će biti u kojem krugu, određuje ždrijeb IQA-a. Nakon prvog kruga rješavanja kreće ispravljanje te igrač sa suigračem zamjenjuje obrasce i ispravlja njegovo. Nakon drugog kruga postupak je identičan, osim što se za obrasce ne smiju zamijeniti isti igrači kao nakon prvog kruga.

Nagradit će se hrvatska prva tri mjesta, ali i najbolji igrač do 25 godina.
Kotizacija je 30 kuna po igraču, a plaća se na licu mjesta.

Prijaviti se možete u grupi na sljedećoj poveznici. 

Igra se u sljedećim gradovima: Zagreb, Sisak, Zadar, Vinkovci, Rijeka, Jastrebarsko, Split, Popovača, Pula, Karlovac, Osijek, Požega i Šibenik.

Vidimo se na kvizu!