1 C
Vinkovci
Srijeda, 7. prosinca 2022.

T.E.T.R.A. izbacila prvi autorski singl ‘Nišan’

Više od autora

- vl promo-Nakon obrade kultne pjesme Darka Rundeka ‘Grane smo na vjetru’, zagrebački minimalistički duo T.E.T.R.A. predstavlja svoj prvi autorski singl ‘Nišan’. Pjesma govori o nerazumijevanju dvoje ljudi, a autor progovara o neugodnim aspektima ljubavnog života kroz prizmu žensko-muškog dijaloga. Inspiracija za pjesmu dolazi iz autorovog osobnog iskustva te kao naknadna reakcija na ‘lažni’, preciznije rečeno, nepotpuni prikaz romantične tematike američke filmske produkcije na kojoj je odrastao.
Autor glazbe i teksta je Goran Čučković, koji je zajedno s Rosanom Šimunović otpjevao i vokalne dionice, a na gitari je gostovao Dario Aman iz grupe Dosh Lee.

T.E.T.R.A. je sastav osnovan 2014., čiju postavu čine Rosana ‘The Angel Voice’ Šimunović, kao glavni vokal i Goran Čučković u ulozi tekstopisca, kompozitora, aranžera i vokalista. Njihova glazba nastaje na neuobičajen način – sve odsvirane muzičke dionice, zvukovi i efekti su snimljeni na uređaj ‘Loop Station’, s kojega tijekom nastupa uživo miksaju zvukove u maniri DJ-a te ih, istovremeno s vokalnom izvedbom, stapaju u jedinstvenu glazbenu cjelinu. ‘T.E.T.R.A. se ne ograničava u žanrovskom pogledu, stoga iz pjesme u pjesmu donosi razna  glazbena iznenađenja.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno