2 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 28. studenoga 2022.

Talijanski oskarovac Paolo Sorrentino snimat će film o Silviu Berlusconiju

Više od autora

- vl promo-Paolo Sorrentino
Paolo Sorrentino

Najnoviji uradak, ‘The Young Pope’, italijanskog oskarovca Paola Sorrentina je rađen za televiziju i premijeru je imao na 73. Venecijskom Film Festivalu, a redatelj već sprema sljedeći projekt.

Riječ je o filmu u kojem će se pozabaviti sa osobnošću ozloglašenog talijanskog medijskog mogula i političara Silvia Berlusconia. Film bi se trebao zvati ‘Loro’ što bi u prevodu značilo ‘Oni’, ali bi isto tako moglo poslužiti i kao igra riječi jer prevedeno sa talijanskog ‘L’oro’ znači zlato.

Sorrentinov film će se najvjerojatnije dotaći tema koje su uveliko definirale Berlusconijev život, a to su ekscesi i skandali. Kao uspješan biznismen (dugo je upravljao nogometnim klubom A.C. Milan) Berlusconi je služio kao talijanski premijer četiri puta zaredom i to u ukupnom trajanju od devet godina.

Karijeru su mu obilježili seks skandali i osuda za utaju poreza zbog koje je osuđen na društveni rad i zabranu političkog djelovanja u roku od šest godina još od 2013.

Sorrentino je radio filmove o političkim moćnicima još i prije snimajući film Il Divo koji je govorio o talijanskom lideru Giuliou Andreottiu. Trenutno je zauzet pisanjem scenarija za projekt o Berlusconiu, a snimanje bi moglo početi sljedeće godine. [Filmofil.ba]

VIDEO: SILVIO BERLUSCONI’S BUNGA-BUNGA PARTY

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno