Iz PU vukovarsko-srijemske javljaju ju kako je tijekom protekla 24 sata zabilježeno 13 prometnih nesreća, od čega sedam prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci-2, Vukovar, Cerna, Ivankovo, Posavski Podgajci); četiri prometne nesreće u kojima je ukupno pet osoba lakše ozlijeđeno (Vinkovci-2, Gunja, Stari Mikanovci); jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena(Vinkovci) i jedna prometna nesreća sa smrtnom posljedicom (Nuštar-Pačetin).

Očevidom prometne nesreće na cesti Nuštar-Pačetin kod skretanja za Tordince utvrđeno je kako je 26-godišnjak iz Kutine, upravljajući osobnim vozilom „Opel Corsa“, kutinskih registracijskih oznaka, vozilom sletio u kanal. Do prometne nesreće je došlo uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila pri kojoj je 26-godišnjak izgubio nadzor nad vozilom, sletio vozilom s kolnika u šumu te udario u stablo. Na mjestu događaja 26-godišnjak je preminuo.

Jučer, 3. rujna, oko 15,45 sati, 28-godišnjak iz Vinkovaca, upravljao je teretnim vozilom „Mercedes“ vinkovačkih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom ulice H.D. Genschera u Vinkovcima, iz smjera Duge ulice u smjeru Rokovaca. Dolaskom do raskrižja na južnoj obilaznici grada nije se zaustavio ispred raskrižja te se nastavio kretati ravno uslijed čega je došlo do udara u osobni automobil „Fiat Punto“ vinkovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 40–godišnjak iz Sesveta, krećući se iz smjera Ivankova u smjeru ceste Vinkovci-Županja. U prometnoj nesreći teže su ozlijeđeni vozač „Fiat-a“ i putnici u njegovu vozilu: 36-godišnjakinja iz Sesveta te dvoje djece u dobi od 11 i 13 godina.