The Chemical Brothers, 2018. | Photo: Hamish Brown | Universal Music press

Na novom albumu će se naći i najnoviji singl “Free Yourself”. Pjesma se već ovog ljeta pokazala kao vrhunac njihovog nastupa, kojeg su brojni utjecajni glazbeni mediji (NME, DJ MAG) opisali kao spektakularan audiovizualan doživljaj koji se ne propušta.

Njihov posljednji studijski album objavljen je 2015. godine i nosi naziv “Born in the Echoes”. Osim što je zaradio nominaciju za nagradu Grammy, dospio je na prvo mjesto najslušanijih izdanja u Ujedinjenom Kraljevstvu; to The Chemical Brothers čini prvim bendom dance žanra koji je postigao taj uspjeh. Album su odlično prihvatili i kritika i publika, a na njemu su gostovali Grammyjem nagrađeni St. Vincent i Beck.

The Chemical Brothers jedno su od najvećih svjetskih imena elektroničke glazbe, a prije skoro tri desetljeća duo su osnovali Tom Rowlands i Ed Simons. S radom su započeli u Manchesteru, a proslavili su se hitovima poput “Galvanize”, “Go” i “Hey Boy, Hey Girl”, koji su na streaming servisima preslušani više od 120 milijuna puta. Do danas su prodali više od 12 milijuna albuma, a ujedno su prvi pripadnici tog žanra koji su osvojili nagradu Grammy.

Najavu novog studijskog No Geography izdanja prati i objava nekolicine koncertnih datuma u Sjevernoj Americi i Ujedinjenom Kraljevstvu, a nekoliko datuma će im se pridružiti cijenjena DJica i producentica The Black Madonna. Kako stoji i na njihovoj službenoj stranici, The Chemical Brothers nam pripremaju još novosti – s nestrpljenjem iščekujemo!