14 C
Vinkovci
Subota, 28. svibnja 2022.

The Strange s albumom Echo Chamber opet dominira na službenoj listi prodaje albuma u Hrvatskoj!

Više od autora

- vl promo-

Novi album grupe The Strange “Echo Chamber” u izdanju Dancing Beara od svojeg je izlaska 12. listopada ušao izravno na prvo mjesto tjedne liste prodaje i tamo je drugi tjedan za redom. Od ovog tjedna album “Echo Chamber” dostupan u fizičkim i web trgovinama i na vinilu.

“Echo Chamber” jednako podržava i struka i publika! Hvaljen od kritike koja je album ocijenila superlativima privlači publiku jednakom snagom; odmah proglašen jednim od najkvalitetnijih izdanja na tržištu “Echo Chamber” je kandidat za najbolje glazbeno izdanje 2018. godine.  Treći tjedan suvereno osvaja srca slušatelja koji su to malo remek djelo uvrstili u svoju kućnu fonoteku bilo da je riječ o kolekciji  CD-a ili zbirci vinila.

Veliki koncert u novouređenom prostoru zagrebačke Tvornice kulture gdje će sva snaga novog postava The Strange moćno prožeti publiku jedan je od najočekivanijih koncertnih događaja ove jeseni. Koncertnu promociju albuma “Echo Chamber” The Strange će održati 13. prosinca!

Kritike albuma naših ponajbolja rock pera i dalje stižu pa smo dodali još nekoliko:

Echo Chamber je, vrijedi napomenuti, lekcija iz ugođajnosti na razmeđi raskošnog popa za odrasle, alternativnog countryja i ‘filma za slušanje’. “The Last Summer Song” i “Killing Time” pripadaju povlaštenom krugu najboljih pjesama nastalih na tom polju u posljednjih desetak i više godina.

Denis Leskovar – Vijenac

Da nema straha oko kvalitete ovog albuma i da smo dobili The Strange za novo tisućljeće, očito je već nakon prve stvari na albumu… Shvatili ste već dosad – u svakoj pjesmi s ovog albuma se može uživati na svoj način i radi se doista o albumu bez ijednog slabog mjesta. Bez ijednog “fillera” i pjesme koju se može smatrati šablonskom i lijeno napravljenom. “Echo Chamber” se već sada može smatrati klasikom ovog milenija i zaista svjetskim proizvodom u svakom pogledu.

Adrian Špoljar – Balkanrock

Kako se moglo i pretpostaviti, tako se u konačnici i potvrđuje da je drugi album grupe The Strange jedno od najkvalitetnijih ovogodišnjih rock izdanja. “Echo Chamber” je ploča koja kao da dolazi iz noći kad se zaželite već pomalo zaboravljene glazbe. Kad tražite neki sublimat koji miriše na americanu obojanu laganim utjecajima tex-mexa i kroz koju se razlijevaju utjecaji Stonesa, Van Morrisona, Kinksa, Sonicsa i inih legendi rocka čiji kod je zapisan i u krvotoku glazbenika koji su snimili ovaj album.

Zoran Stajčić /Ravno do dna

TheStrange: Naša glazbena reprezentacija
“Echo Chamber” zvuči poput vrlo konkurentne hrvatske reprezentacije u nekom sportu (recimo, nogometu): u svakom trenutku se nešto na ovom albumu događa, prisutne su emocije između svirača i iskre između instrumenata, tako da slušatelju nije problem držati pažnju.
Najteži posao je ipak naći slabiji trenutak na albumu, lakše je ipak priznati da je nešto državnih ili javnih novaca otišlo na pravu stvar i da imamo umjentičko djelo kojem neće biti problem izdržati teret vremena.

Zoran Tučkar – Muzika.hr

The Strange nisu čudni, nego su uvjerljiv domaći izvozni rock-proizvodDakle, domaće a svjetski, iako više svjetski nego domaće.

Hrvoje Horvat – Večernji.hr

The Strange – 14 godina vrijednih čekanja na album prožet cohenovski usamljenim vožnjama. Nije uopće bitno koliko smo dugo čekali na materijal, bitno je da smo dobili materijal vrijedan divljenja i dubokog naklona.

Nikola Knežević / Music Box

The Strange, 18.10.2018. Vintage / Foto: Boris Podobnik / ravnododna.com

Preslagivajući i nijansirajući slojeve surf-rocka, bluesa, tex-mexa, alt-countryja, filmske glazbe pa i jazza i soula, sve u prevladavajućem melankoličnom tonu, očito nadahnuta ekipa u češkoj je prijestolnici, gdje se album snimao, pronašla svoju američku pustopoljinu i nove ‘zaboravljene filmove’ s koje je valjalo otpuhati prašinu.

Toni Matošin/ SoundGuardian

Bambiji su se raspali, no zato The Strange rasturaju

“… odjekuju ovdje i country-soul s konca 60-ih, funk-rock s početka 70-ih, tonovi Cohena, Cavea i Lanegana. Pletivo predivnih twang gitara, elegičnih puhača i finih klavijatura, uz štrajhove ukusnih gudača sugerira i da je “Echo Chamber” prvenstveno baroque-pop djelo u dosluhu s djelima Leeja Hazlewooda, Scotta Walkera, Vana Dyke Parksa, Burta Bacharacha. Eckmanu kao srodniku Cavea takav ugođaj još više paše. Njegov bariton, uz dojmljivost stihova s motivima bijega od poznatoga i putovanja u nepoznato – negdje na rubu s čije jedne strane mami zasljepljujuća ljepota, a s druge prijeti apokaliptična tama – navodi slušatelja da se zapita nije li “Echo Chamber” bolji od recentnih albuma Calexica, Lambchopa, Giant Sanda, Tindersticksa, Richarda Hawleya, The Decemberistsa…”

Aleksandar Dragaš /Jutarnji list

“Echo Chamber” grupe The Strange nosi predznak glazbenog klasika
Teško je na kraju odrediti koji od ovih elemenata može biti izdvojen kao faktor “X” privlačnosti studijskog izdanja koje već po samoj objavi nosi predznak glazbenog klasika.

Emanuela Tomino/Mixer.hr

Morricone i Rota u društvu Cro surfa i americane
Echo Camber se proteže od country bluesa do rubova funk rock teritorija i realno je očekivati da će privući znatno širi europski auditorij nego prethodni album The Strangea

Ilko Čulić /Express

Echo Chamber čaroban je album kojeg je vrijedilo čekati 14 godina
“Echo Chamber” je čudesno lijep album vrhunske produkcije i bogatih aranžmana, ali što je najvažnije, album sjajnih pjesama bez ijednog slabog mjesta.

Željko Ljubobratović / Trusty.hr

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno