25 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.

Tia Lovrić i Silver Star zasjali na debitantskom turniru i osvojili dva prva mjesta

Više od autora

- vl promo-

Tia Lovrić, članica Konjičkog kluba Satir Vinkovci, sudjelovala je proteklog vikenda na zagrebačkom turniru „Evago Winter Show”, na kojemu je bilo 97 jahača i 108 konja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Mađarske i Slovenije. Tia je sa Silver Starom, svojim konjem, osvojila dva prva mjesta na natjecanju.

„Prvi turnir ove godine, konji tek ulaze u trening i kondiciju. Naša županija nema zatvoreno jahalište, tako da smo trenirali u Osijeku. Svaki vikend putovali smo za Osijek i pripremali se”, kazao je klupski predsjednik Ante Lovrić. Na turniru su 11-godišnjakinju vodili trenerica Danijela Žuljević i majka Tihana Lovrić.


FOTO: Konjički klub Satir Vinkovci

Tia je prošle godine položila natjecateljsku licencu, a ranije je ishodila jahačku dozvolu, što su bili preduvjeti za sama natjecanja. Također, postoje propozicije koje određuju da konj za natjecanje mora imati četiri godine, a Silver Star je ušao u četvrtu godinu i odradio fenomenalno prvo natjecanje, ističe Lovrić.

„Organizacija je sva tri dana bila na visokoj razini. Ovo je svakako veliko iskustvo za nju i Silver Stara te se radi o dobroj odskočnoj dasci za turnire u ožujku i travnju. To su sve pripreme za Državno prvenstvo, koje će biti održano u kolovozu u Osijeku. Nadamo se visokim mjestima, nećemo biti skromni”, optimistično je zaključio Lovrić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno