Policijska uprava vukovarsko-srijemska izvijestila je kako su tijekom proteklog vikenda, od 19. do 22. veljače, evidentirane četiri provale – u obiteljske kuće, na gradilištu te u trgovini.

Oštećeni 24-godišnjak je 19. veljače policiji prijavio jednog muškarca da mu je na njegovoj adresi u Vinkovcima, I.C. Sakcinskog, tijekom susreta u obiteljskoj kući i prethodnog dogovora oko daljnje suradnje (preuređivanje obiteljske kuće), otuđio pametni sat, zbog čega je mladić iz Vinkovaca oštećen za iznos od nekoliko tisuća kuna. Policija je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdila da je 48-godišnjak iz Ivankova tijekom obilaska obiteljske kuće i suradnje oko predstojećih radova, otuđio pametni sat, zbog čega je policija izrazila osnovanu sumnju da je počinio kazneno djelo teške krađe.

Također je u Vinkovcima, ulica Eugena Kvaternika, u vremenu od 19. na 20. veljače 2021. godine, nepoznati počinitelj otuđio konzolnu dizalicu koja je pri visini od oko 750 centimetara bila pričvršćena uz trafostanicu. Privlačka tvrtka za građevinske poslove je radila modernizaciju i elektrifikaciju željezničke pruge na relaciji od Vinkovaca do Vukovara, a otuđenim strojem je vlasniku tvrtke pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Jedna od njih, odnosno pokušaj krađe dogodio se i u Vukovaru, u ulici Zelena, gdje je uslijed odsutnosti 74- godišnje vlasnice kuće, u periodu od 17. do 20. veljače provaljeno u obiteljsku kuću gdje su ispreturane stvari u prostorijama, no prema prijavi vlasnice ništa nije otuđeno. Policija je zbog ovog događaja dovela u sumnju u počinjenje teške krađe u pokušaju.

Naposljetku, ovlašteni predstavnik Vinkovačke trgovine je 20. veljače podnio odštetni zahtjev policiji, jer su utvrdili da su 17. veljače 2021. godine u svojoj trgovini u Vinkovcima, ulica Lapovačka, nepoznati počinitelj otuđio nekoliko boca s alkoholom, zbog čega su oštećeni za materijalnu štetu u iznosu od nekoliko tisuća kuna, čime je počinjeno kazneno djelo krađe. Za sve opisane događaje policija je odgovarajuće kaznene prijave podnijela nadležnom državnom odvjetništvu.