12 C
Vinkovci
Petak, 14. lipnja 2024.

Tim ‘Hallo, teta?’ brine o djeci u apsolutno svim prigodama

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Osluškujući potrebe roditelja našega, ali i okolnih gradova i mjesta, Ana Lazanin shvatila je koliko u raznim prigodama nedostaje usluga koja bi pomogla i olakšala roditeljima. Okupila je stoga tim diplomiranih odgojiteljica i učiteljica te organizirala animaciju i čuvanje djece na svim vrstama proslava i zabava koje je stavila pod zajednički nazivnik Hallo, teta?

U današnje vrijeme, kaže, izazovno je biti roditelj. Djeci je dostupno puno toga, posebno putem medija i tehnologije, pa ukoliko ne želiš da djeca vrijeme provode na raznim uređajima moraš ih animirati zabavnim i raznovrsnim sadržajem.

„I sama sam majka dva vrlo živahna dječaka te nam rođendani, proslave i svadbe često predstavljaju izazov jer se to svodi uglavnom na to da suprug ili ja „trčimo“ za djecom. Jednostavno ne stigneš porazgovarati s odraslima, rodbinom i prijateljima na tim događanjima jer konstantno jurimo za njima i animiramo ih”, započinje 28-godišnja Ana svoju priču, inače magistrica primarnog obrazovanja i odgojiteljica predškolske djece koja je trenutno zaposlena kao odgojiteljica u Dječjem vrtiću Vukovar.

Ponukana vlastitom situacijom, napamet joj je pala ideja pomoći roditeljima i animirati njihovu djecu raznima aktivnostima prilagođenima određenoj dobi djece, dok roditelji bezbrižno razgovaraju i druže se s prijateljima na tome istome događaju.

Tim Hallo, teta?, nastavlja, nije stalan i nije konačan. Sve animatorice su magistrice primarnog obrazovanja ili odgojiteljice predškolske djece koje uz svoj posao vikendima ili kada je to potrebno odlaze animirati djecu na različitim događajima.


„Sve radimo isto i ne postoji hijerarhija u timu. Ja zaprimam termine događaja i dogovaram animacije te onda zajednički odlučujemo tko će ići na koju lokaciju obzirom na broj i dob djece, ali uvažavajući i privatne obveze animatorica. Iz tog razloga nas je dosta u timu”, pojasnila je ambiciozna ‘teta čuvalica’.

Osnovni cilj cijele ideje bio je, kaže Ana, animacija na svadbama, pričestima, krizmama, krštenjima i rođendanima na koje one dolaze sa svojom opremom i materijalom. Postavljaju kutak za animaciju u salama za svadbe, restoranima, dvorištima i slično te animiraju djecu prigodnim i prilagođenim aktivnostima. Posebno napominju i kako se roditelji nalaze u neposrednoj blizini djece, tj. na istom su događaju. Animacija može trajati minimalno dva sata pa do maksimalnih 6 sati, ovisno o željama djece i roditelja.

Iako postoje tek mjesec dana, reakcije su iznimno pozitivne, upita ima jako puno i termini se već polako popunjavaju. No, na tome ne misle stati.

„Imamo još puno ideja za proširivanje i napredak, kao oslikavanje lica, klaun animator i slično. Svakako ćemo osluškivati dječje želje i njima se voditi u daljnjem razvoju i napretku”, istaknula je naša sugovornica dodavši kako tim najviše od svega raduju zadovoljna i „izmorena“ dječja lica nakon animacija i zahvalnost roditelja na „5 minuta mira“ za sebe.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno