25 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.

Tin Branković inspiracija OŠ Josipa Kozarca i Dječjem vrtiću Vinkovci

Više od autora

- vl promo-

Hrvatski savez za rijetke bolesti ove je godine raspisao nagradni natječaj i kampanju „S rijetkima svaki dan, a ne svake prijestupne” pod kojim su osnovne škole i pokoji dječji vrtić poslali fotografije svojih radova te na taj način obilježili Međunarodni dan rijetkih bolesti.

Među 38 prijavljenih prve dvije nagrade pripale su Osnovnoj školi Josipa Kozarca, 4.c razredu i Dječjem vrtiću Vinkovci, a kojima je inspiracija bio Tin Branković.


FOTO: Hrvatski savez za rijetke bolesti

Njegova majka, Vita Branković, kazala je za Novosti.hr kako se u Hrvatski savez za rijetke bolesti prijavila prije dvije godine, a pružaju izvrsnu podršku uz psihologe i različite tečajeve. „Ove godine malo više sudjelujemo u tome pa sam vidjela kako ima i nagradna igra vezana za podršku djece s rijetkim bolestima. U natjecanju je sudjelovao razred Tinove sestre Sare, kao i vrtić kojega on pohađa”, istaknula je.

Na ovaj način mogu se upoznati s rijetkim bolestima, a od kojih u Hrvatskoj boluje oko 250 tisuća. „Izrazito je važno podržati one s rijetkim dijagnozama, a Hrvatski savez za rijetke bolesti je meni osobno velika inspiracija jer od njih možemo puno toga naučiti”, poručila je na kraju Tinova majka.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno