23 C
Vinkovci
Petak, 24. svibnja 2024.

Tinker Labs: Mala tvornica budućih kreativnih znanstvenika

Više od autora

- vl promo-

Područja STEAM-a danas su najtraženija zanimanja na tržištu rada, a jeste li znali da upravo jedan takav inkubator malih genijalaca postoji u Vinkovcima? U nastavku pročitajte više o Tinker Labsu.

Tinker Labs kreativno je osmišljena izvannastavna aktivnost na kojoj djeca na najmodernije načine uče o STEAM predmetima. STEAM je akronim koji na engleskom jeziku označava pet područja koja su sastavni dio programa Tinker Labsa: science (znanost), technology (tehnologija), engineering (inženjerstvo), arts (umjetnost) i mathematics (matematika). Na nastavi koja se održava jednom tjedno djeca kroz razne projekte uče o graditeljstvu, inženjerstvu, arheologiji, biologiji, medicini i drugim bliskim područjima, a sve na djeci prihvatljiv i zanimljiv način. Učenici sjede za modularnim stolovima koji mogu funkcionirati kao cjelina ili kao posebne jedinice, ovisno o vrsti nastavnog sata što predavačima omogućuje individualan pristup svakom djetetu i njegovom radu.

Udžbenici su osmišljeni kao priča koja prati djevojčicu Leonardu i dječaka Nikolu koji žive u pitoresknom gradiću Tinker Town u kojem u svakoj nastavnoj lekciji posjećuju nekoga iz svoje uže ili šire obitelji (doktore, kemičare, inženjere, matematičare, umjetnike i ostale znanstvenike) te uče o njihovom zanimanju i funkcioniranju svijeta oko sebe.


Tinker Labs stvara pozitivno akademsko okruženje u kojem se podržavaju kreativnost, samopouzdanje i upornost djece, potiče ih se k izvrsnosti te ih se uči globalnom razmišljanju.

Osim rada u školi polaznici iste odlaze u posjete zanimanjima koji su dio STEAM područja, a nalaze se u okolici. Također, program predviđa i posjet Tinker Labs roditeljima koji pobliže i na licu mjesta upoznaju mališane sa svojim zanimanjima.

Za sve one mlade znatiželjnike od 5 do 13 godina koji imaju mnogo pitanja o stvarima, Tinker Labs se nalazi u Aninoj ulici 2b u Vinkovcima i otvoren je od ponedjeljka do petka od 12 do 20 sati. Informacije su dostupne na broj telefona 0995070299 ili na službenim društvenim stranicama na Facebooku i Instagramu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno