4 C
Vinkovci
Četvrtak, 23. ožujka 2023.

Tinu Brankoviću uspješno operirano i drugo stopalo, a stigla je i prva ortozica

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Naš mali, sada već jednoipolgodišnji sugrađanin Tin Branković uspješno je po drugi puta operiran u specijaliziranoj dječjoj ortopedskoj klinici u njemačkom Aschau.

FB: Put malog Heroja Tina.

“Ne mogu Vam riječima opisati ovaj osjećaj. Presretna sam što  smo svakim danom korak bliže Tinovim prvim koracima. Iako je put još dug, ali svaki napredak je veliki uspjeh”, poručila je majka Vita preko Facebook stranice Put malog heroja Tina. putem koje pratimo njegov napredak do prvih, toliko željenih koraka.

Operacija desnog stopala trajala je dva i pol sata, a tijekom nje su mu izvađene šipke iz lijevog stopala operiranog prije sedam tjedana na istom mjestu. Konačno, uslijedilo je i skidanje gipsa te je napravljena ortoza za tu nogu. Desno stopalo ostaje nakon operacije u gipsu ponovno, najmanje šest tjedana, a već su počeli i s laganim vježbicama. Liječnik koji vodi Tinovo liječenje zadovoljan je ishodom.

“Mi smo prezadavoljni kako je dr. Dussa s Tinom odradio vrhunski posao. Njegovo lijevo stopalo je prekrasno, a na samu pomisao da je u tom malom stopalu bilo pet šipki, naježim se…ali sva ova muka se isplatila”, kaže majka koja bdije uz malenog lavića dan noć, pazi, mazi, tješi i zabavlja kako bi mu oporavak i psihički, i fizički prošao koliko je moguće bezbolnije. Polako se uči oslanjati na svoje nogice.

Podsjetimo, mali Vinkovčanin od rođenja boluje od rijetke bolesti mišića – Artrogripoze.

FB: Put malog Heroja Tina.
“Pokušali smo sinoć prije spavanja malo Tina staviti uz moju pomoć osloniti se na nogicu koja je u ortozi, ali nije mu se svidjelo, sve mu je to novo, čak kad i skinemo ortozu i nema na nozi ništa, jako plače i ne da ju dotaknuti. Ortozu Tin mora nositi cijelo vrijeme, osim kod kupanja i vježbanja. Liječnik je rekao da možemo probati malo po malo stajati, nema veze što je druga noga u gipsu, pa sada smije, kada se malo navikne na ortozu i sam pokušati s dizanjem. Možda nas iznenadi”, optimistični su roditelji Branković prateći iz dana u dan hrabrost i volju malenoga.

“Presretna sam što smo svakim danom bliže Tinovim koracima, iako je put još dug, ali svaki napredak je veliki uspijeh. Rekla sam da će se cijena ortoza razlikovati, a sada dodatno još uz njih ide i posebno oblikovana obuća. Račune i stanje Tinovog računa za liječenje, objavit ćemo po povratku kući kao i prošli put sa svim troškovima i ponudama. Sto puta HVALA svima na tako divnim porukama, željama, za svaku izdvojenu kunu za našeg Tina i njegovu borbu da jednog dana napravi svoje prve korake”, poručila je majka.

Tin će Uskrs provesti kod svoje kuće i oporavljajući se uz roditelje, a mi se radujemo sutrašnjem povratku i daljnjem napretku.

Put do ozdravljenja koštat će oko 100 000 eura, podsjetimo, za što je otvoren i račun zahvaljujući čijim je doniranim sredstvima ovo dijete krenulo put svojih prvih koraka.

Tinov se sa svojim križem rodio, no sigurni smo, u duhu poruke Uskrsa, da će ga pobijediti.

Donacijski kunski račun otvoren je u PBZ-u.

Vlasnik računa:

Tin Branković

Privredna banka Zagreb d.d.

HR4123400093235109832

SWIFT/BIC: PBZGHR2X

Opis plaćanja: Donacija za Tina

I donacijski devizni račun otvoren je u PBZ-u.

Vlasnik računa:

Tin Branković

A. MIHANOVIĆA 3, 32100 VINKOVCI, HRVATSKA

Privredna banka Zagreb d.d.

HR2323400093235109865

Opis plaćanja: Donacija za Tina Brankovića

SWIFT: PBZGHR2X

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno