U razdoblju od 4.srpnja do 10.srpnja 2019. godine pojačane nadzore fiskalizacije provodit će službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom.
‘U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom provode pojačane nadzore fiskalizacije na cjelokupnom području Republike Hrvatske s ciljem sprječavanja sive ekonomije i zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze’, najavljeno je u vezi nadzora.

Pojačane nadzore provode ovlašteni službenici obiju Uprava samostalno, ali i u suradnji s drugim nadzornim službama, a istima će biti obuhvaćeni porezni obveznici koju obavljaju djelatnost:

-trgovine na malo odjećom u specijaliziranim prodavaonicama,
-ostalog kopnenog prijevoza putnika, d.n.,
-odmarališta i slični objekti za kraći odmor.

Zajedničke nadzorne aktivnosti provodit će se u razdoblju od 4.  srpnja do 10.srpnja 2019. godine.

‘Primjenom suvremenih metoda i tehnika kojima se pruža sve dublji uvid u način poslovanja i navike poreznih obveznika, ovlašteni službenici navedenih Uprava pored pojačanih nadzora fiskalizacije provode i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa. Navedenim postupcima se putem web aplikacije „Fiskalizacija“ na mobilnim uređajima prati i provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu’, stoji u najavi akcije.