IMAGINE DRAGONS, 2018. / Photo: Universal Music press

Veliki miljenici publike, Imagine Dragons, objavili su svoj novi singl Machine! Radi se o njihovom trećem singlu koji najavljuje novi album “Origins”.

Imagine Dragons sve su bliže predstavljanju svojeg novog albuma “Origins”. Već smo imali prilike slušati singl “Natural”, kao i singl “Zero”. Za svoj treći singl s albuma, bend se odlučio za pjesmu “Machine”. Izlazak novog albuma očekuje se idući tjedan, 9. studenog.

Album “Origins” dolazi 16 mjeseci nakon posljednjeg izdanja “Evolve” koji je postigao dvostruku platinastu nakladu i sakupio preko osam milijardi streamova. Za novi album bend je oko sebe okupio vrhunske producente –  Joel Little (Lorde), Mattman i Robin (Selena Gomez, Carly Rae Jepsen) i John Hill (Florence + The Machine). 

“Kad stvaramo, stvaramo bez ikakvih granica, barijera i pravila. Uživamo u stvaranju glazbe koja je nova za nas i koja zvuči drugačije“ komentirao je frontmen benda Dan Reynolds. 

Imagine Dragons dolaze iz Las Vegasa, a osvojili su milijune fanova prvijencem “Night Visions”.  Na tom albumu iz 2012. nalazi se veliki hit koji je ovaj bend lansirao u zvijezde. Radi se o pjesmi “Radioactive” koja je osvojila i nagradu Grammy i u svoje vrijeme bila najslušanija pjesma na Spotyfiju. “Night Visions” je prodan u više od 3 i pol milijuna primjeraka. No tu nije kraj – njihova naknadna izdanja također su osvojila srca publike. Na mjesečnoj bazi sakupljaju brojku od 40 milijuna slušatelja na Spotifyju, a time se smještaju na osmo mjesto najslušanijih izvođača.