- Tekst se nastavlja ispod oglasa -
Foto: Dante Spinotti
Nakon romantičnih filmova povodom Valentinova, u kino Urania dolazi tjedan filmova kriminalističnog žanra. Uz Male stvari, koji je okupio zanimljivu glumačku ekipu (Denzel WashingtonRami Malek i Jared Leto), premijerno ćete moći pogledati i naslove Fatalna i Zakon geta.
Dvostruka dobitnica Oscara Hilary Swank je Fatalna zavodnica s opasnim planom. Ovaj napet i provokativan psihološki triler opisuje urušavanje savršenog života sportskog agenta Darrena, nakon što mu zgodna policajka s kojom je proveo burnu noć namjesti ubojstvo.
Zakon geta je zakon osvete! Točni detalji onoga što se dogodilo dok je Talib Ben Hassi (19) bio u policijskom pritvoru i dalje su nejasni. Policijski službenici, Jens i Mike, u rutinskoj su patroli u getu Svalegardena kada čuju vijest o Talibovoj smrti, koja rasplamsava nekontrolirani bijes među mladima.
U Kino klub, uz eksperimentalnu hrvatsku animaciju Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa koja je u razmatranju za ovogodišnjeg Oscara, premijerno stiže romantična drama Fotografija. Dobitnik Zlatnih kolica na ZFF-u 2013., redatelj Ritesh Batra u svom šarmantnom novom filmu inspiraciju crpi iz bolivudskih mjuzikla i Shakespeareovih komedija kako bi ponudio malo drukčiju priču o ljubavi u kontradiktornom svijetu urbane Indije. Siromašni ulični fotograf Rafi slika turiste u Mumbaiju kako bi pomogao baki otkupiti njihovu staru obiteljsku kuću. Ali baku more druge brige: Rafi još nema ženu. Kako bi je umirio, on nagovori neznanku s jedne od fotografija da pred bakom glumi njegovu zaručnicu.
Još ovaj tjedan su na programu i sinkronizirane avanture Tvornica snova – čudesno inventivan, inteligentan i zabavan crtić koji ima puno toga za reći o obitelji, ali i magiji snova, Duša (Pixar) o učitelju glazbe Joeu koji je oduvijek sanjao da će postati profesionalni jazz svirač i Priče iz skrivenog grada: Drvo želja o skrivenom gradu i njegovim stanovnicima kojima zaprijeti ledena oluja.
Novi program kina Urania možete pogledati OVDJE.