Ivan Bosančić okuplja partnere s kojima će kreirati listu za novi saziv Gradskog vijeća Vinkovaca. Sporazum o političkoj suradnji potpisao je prvo u ime GO HDZ-a s dopredsjednikom vinkovačkog HSU-a Mirkom Kordišem. Potpredsjednik gradskog HSU-a nada se kako će potpisana politička suradnja biti na dobrobit preko 8000 vinkovačkih umirovljenika. „Ovim činom potvrđujemo nastavak programa uskrsnica, božićnica, pomoći socijalno ugroženima i organizirane izlete u Bizovačke toplice. Cilj je otvarati nove mogućnosti kroz europske projekte za najstariju populaciju,” najavljuje. Momčad će Bosančić slagati i s HSP-om s obzirom na dosadašnje dobro iskustvo suradnje u izvršnoj vlasti i gradskom vijeću. Da je njihov siguran izbor, potpisom, u ime vinkovačkih pravaša, potvrdio je predsjednik Tomislav Miličević. HSP-ovci su tako otvoreno priznali krivu procjenu od prije četiri godine kada su startali na suprotnim stranama, no stjecajem okolnosti, u suradnji s aktualnim gradonačelnikom, dobivenu su priliku opravdali egzaktnim podacima na području poljoprivrede i gospodarstva. Potpore i ulaganja u poduzetništvo sa 163 000 kuna i 50-tak ugovora od prije dvije godine zajednički su uvećali na 182 ugovora i ulaganja teška 2,75 milijuna kuna.

Od petka su na ulicama grada tražeći potporu birača i u obliku potpisa. 900 je minimalno za pravovaljanost kandidature. Simbolično, prvi su se potpisali kandidat za drugi mandat Ivan Bosančić i Josip Romić, njegov prijedlog zamjenika u pratnji supruga Ivane i Gabrijele.

Nezavisni Tihomir Posavčić od ovog tjedna i službeno potporu ima od vinkovačkog SDP-a kako smo i predvidjeli s obzirom na unutarstranačke probleme koje nisu uspjeli rješiti do izbora. Najavljuje u kratkom roku provedbu ozbiljne revizije, rekapitulaciju i evaluaciju poslovanja gradske uprave, tvrtki u gradskom vlasništvu i agencija te potom racionalizaciju i sistematizaciju radnih mjesta, čime će, planira, osloboditi dodatna financijska sredstva za pojačana ulaganja u realni sektor i demografske mjere. Posavčiću kao nezavisnom treba 600 potpisa.

Za pretpostaviti je kako su u niskom startu finalnih priprema i ostala dvojica kandidata za čelno mjesto grada Vinkovaca, no posebnih aktivnosti nije bilo.